Jalgpalliplatsil kohtuvad haridus ja kultuur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: SCANPIX

Täna õhtul peetakse TÜ staadionil sõpruskohtumine Vanemuise teatri, Eesti Rahva Muuseumi ning haridus- ja teadusministeeriumi jalgpallimeeskonna vahel. Kas mäng kestab esimese või viimase veretilgani, selgub kohapeal.

Sõpruskohtumise idee käis välja ERMi direktor Tõnis Lukas. «Jah tõesti, meie kutsusime need kollektiivid välja. Eks selline mõte on alati peas olnud. Tore oleks ju vaadata, millisesse kõrgesse mänguvormi on ministeeriumi meeskond tõusnud kolm aastat peale minu lahkumist,» sõnas Lukas 

ERMi enda võistkond on Lukase sõnul seisus, mida on võimalik saavutada ühe treeninguga. «Ühe korra oleme trenni teinud ja pärast seda suutis valdav osa osalenutest järgmisel tööpäeval päris käbedalt kõndida,» lausus Lukas ning lubas anda vastastele kõva lahingu. 

Lukase sõnul pole nende eesmärk siiski võita, sest turniiri võidab nagunii Tartu vaim. «Kuna käimas on liikumisaasta, koputame kõikide tugitoolijalgpallurite kõhule ja kutsume neid staadionile vaatama,» sõnas Lukas

Vanemuise meeskonnas jooksevad areenile teiste hulgas ka näitlejad Margus Jaanovits, Tanel Jonas, Jüri Lumiste, draamajuht Tiit Palu ning mitmed balletitrupi liikmed. ERMi võistkond mängib sinises, Vanemuine mustas ja ministeerium valges. Kohtumine algab kl 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles