Fortum avas Ropkas uue katlamaja

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avas Fortum Ropkas Ringtee 8 uue täisautomaatse varukatlamaja, mis võetakse kasutusele siis, kui teised katlamajad ei suuda külmade ilmadega Tartu linna vajadusi täita või nende töö katkeb rikke tõttu. Uue katlamaja käivitamisest täisvõimuse saavutamiseni kulub umbes pool tundi.

Katlamaja rajamine maksis 8,2 miljonit eurot. Katlamaja töötab gaasiga.

Fortum Tartu juhatuse esimees Margo Külaots (pildil) rääkis, et kui Lohkva koostootmisjaam valmis, tundus korraks, et Tartu kaugküttes on kõik ära tehtud. Eile nentis ta aga, et arendada on alati – kui on soov äris edukas olla, tuleb seda teha.

Ropka uus katlamaja on ehitatud nii, et selle kateldes saaks kasutada bioõli, õlimahutid pole veel küll ehitatud.

Külaots selgitas, et Fortumil on käsil puidust bioõli tootmise projekt, Joensuus on katsetootmine juba toimunud ja sügisel peaks tehas tööle hakkama. Ettevõtte plaan on samasugune tootmisüksus rajada Pärnusse, sest seal oleks võimalik ära kasutada elektritootmisel tekkivat jääksoojust.

«Kui kütusteturu olukorra muutuse tõttu oleks kasulik bioõli kasutada, on see võimalik. See on valmisolek puhuks, kui gaasi hind peaks järsult tõusma,» rääkis Külaots. «Kütuseturg on tohutult-tohutult kõikuv. Äri on võimalik teha üksnes siis, kui kasutad õiget kütust õiges kohas ja õigel ajal, nagu Tartus on turba ja puiduga seni läinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles