Tartu plaanib arvuteid juurde rentida

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutid.
Arvutid. Foto: Laura Oks

Tartu linnavalitsus küsib volikogult luba 800 arvuti juurde rentimiseks linna hallatavatele asutustele, nii et linna arvutipark suureneks 4600 arvutini.

«Arvutipargi suurendamise vajaduse on paljuski tinginud viimastel aastatel linna haridusvõrgus toimunud muutused ja Tartu kutsehariduskeskuse uute õppehoonete sisustamine. Koolide varustatus nüüdisaegsete infotehnoloogiliste seadmetega on praegu üks hariduse võtmeküsimusi, mis võimaldab õppetööd veelgi paremini ja sisukamalt korraldada,» kommenteeris abilinnapea Tiia Teppan.

Koolivõrgu ümberkorraldamise tõttu on arvutite üldarv koolides aastail 2008–2014 kasvanud 282 võrra. Eesmärk oli varustada kõik klassiruumid õpetaja arvutitöökohaga.

Praegu rendil olevaist arvuteist on 388 linna ametiasutuste, 468 koolieelsete lasteasutuste, 2237 üldhariduskoolide, 330 kutsehariduskeskuse, 320 kultuuriosakonna hallatavate asutuste ja 52 sotsiaalabiosakonna hallatavate asutuste kasutuses.

Väljavahetamist ehk ajakohastamist vajavad arvutid – 794 komplekti – on vanemad kui neli aastat, neil puudub garantii ning nad kasutavad praeguseks juba tugiteenuse kaotanud ning seega iganenud operatsioonisüsteemi Windows XP. Nende tööjaamade väljavahetamine on planeeritud järk-järgult järgneva nelja-viie aasta jooksul.

Linnavolikogu otsustas 2003. aastal arvutite ostmise asemel need hoopis rentida. «Kümme aastat tagasi võetud suund linna ametiasutuste arvutipargi rentimisele on end igati õigustanud, sest töödeldava info maht ning selleks vajalik jõudlus kasvab pidevalt ning renditud arvutid on kogu rendiperioodi vältel kaetud garantiihooldusega. Aastatega on ka arvutite rendihind oluliselt langenud,» ütles linnasekretär Jüri Mölder.

Siiski mitte kõik kasutatavad arvutid ei ole renditud.

Linn teeb nüüd volikogule ettepaneku jagada 395 rendiarvutit linna ametiasutustele ja 4205 rendiarvutit ametiasutuste hallatavatele asutustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles