Jätkub ministeeriumi ja kunstnike kohtusaaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kunstnike Liit
Tartu Kunstnike Liit Foto: TPM

Kultuuriministeeriumi ja Tartu kunstnike liidu kohtusaaga on jõudnud uue peatükini. Nimelt jättis Tallinna ringkonnakohus oma 13. mai otsusega rahuldamata kultuuriministri apellatsioonkaebuse  ning muutmata Tallinna halduskohtu otsuse, mis on tehtud mullu 18. novembril.

Saaga algas möödunud aasta mai algul, kui Tartu kunstnike liit esitas kultuuriministrile loomeliiduks tunnustamise taotluse.

Kultuuriminister keeldus oma käskkirjaga Tartu kunstnike liitu loomeliiduna tunnustamast, sest leidis, et Tartu kunstnike liit ei vasta loovisikute ja loomeliitude seaduses sätestatud nõudele.

Tallinna halduskohus rahuldas mullu 18. novembri otsusega Tartu kunstnike liidu kaebuse, tühistas ministri juulikuise käskkirja «Loomeliidu tunnustamisest keeldumine» ja kohustas ministrit tunnustama Tartu kunstnike liitu loomeliiduna. Ministeerium ei olnud selle otsusega rahul.

Ringkonnakohus leidis nüüd, et Tallinna halduskohtu otsus on põhjendatud ja ministeeriumi apellatsioonikaebuse rahuldamiseks pole alust.

«Nii lühikest ja põhjapanevat otsust poleks ma oodanud,» kommenteeris Tartu kunstnike liidu juhatuse esimees Markus Toompere.

Otsus ei ole aga veel jõustunud ja selle võib edasi kaevata hiljemalt 12. juunil.

Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsleri Raul Oreškini sõnul on praegu võimalik seda teemat vaid hästi lühidalt kommenteerida. «Ministeerium austab kohtuotsust,» lisas ta. «Ja kui see on lõplikult jõustunud, vaatame Tartu kunstnike liidu taotluse uuesti läbi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles