Tamme staadioni tribüünihoone saab nurgakivi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks tulevikus välja nägema Tartu esindusstaadioni tribüünihoone.
Selline peaks tulevikus välja nägema Tartu esindusstaadioni tribüünihoone. Foto: Tartu linnavalitsus

Esmaspäeval jõuab tribüünihoone ehitus Tamme staadionil järku, kus on aeg asetada nurgakivi. Hoone valmib samas kohas, kus varem asus Tartu legendaarse linnaarhitekti Arnold Matteuse 1920. aastate lõpus kavandatud puittribüün.


Tartu linnavalitsuse teatel saab hoone pidulikult nurgakivi esmaspäeval, 28. juunil kell 14. Üritusel allkirjastavad koostöölepingu ka Gerd Kanter ja Nordecon Ehitus AS.

Linnapea Urmas Kruuse rõõmustas, et Tamme staadion saab lõpuks terviklikuks ja kaasaegseks spordikeskuseks. «Nii meie tippsportlased kui ka harrastajad on juba ammu oodanud Tamme staadioni lõplikku valmimist. Mul on hea meel, et juba järgmisel aastal saab siin staadionil pidada kõrgetasemelisi rahvusvahelisi võistlusi, aga samas suurepärastes tingimustes harrastada ka tervisesporti,» sõnas Kruuse pressiesindaja vahendusel.

Staadionile kerkib ligi 1500 pealtvaatajat mahutav tribüün, riietus- ja administratsiooniruumid, treeningsaalid, sporditarvete laenutus, taastusravikabinetid ning sajameetrine jooksurada.

Lastele ehitatakse ministaadion, renoveeritakse laste mänguväljak ja olemasolev olmehoone ning uuendatakse staadioni asfaltringi kate.

Lisaks paigaldatakse tabloo ning uuendatakse ka hoone kõrval asuv kunstmurukattega harjutusväljak.

Tribüünihoone arhitekt on Andres Siim. Hoone projekteeris ja ehitab Nordecon Ehitus AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles