TTÜ Tartu kolledž tahab saada akadeemiaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ Tartu kolledž.
TTÜ Tartu kolledž. Foto: Margus Ansu

Tallinna Tehnikaülikooli Tartu kolledž soovib kooli ümber nimetada TTÜ Tartu akadeemiaks, et õppeasutuse nimi vastaks täpsemini kooli tegelikule sisule.


Kolledži direktor Lembit Nei tõdes, et Eestis samastatakse kolledžit rakenduskõrgkoolidega. TTÜ Tartu kolledž ei paku aga rakenduskõrgharidust, vaid üksnes kõrgharidust. Seega on kooli senine nimi Nei arvates eksitav.

Kooli sisu ja nime mittevastavausele juhtis tähelepanu ka kevadel kolledžit külastanud õppekavade ülemineku hindamise komisjon. Seetõttu esitaski kolledži nõukogu läinud reedel TTÜ nõukogule ettepaneku muuta kooli nimi akadeemiaks.

TTÜ Tartu esinduses saab praegu õppida viiel ineseneri erialal, seda nii bakalaureuse- kui magistriõppe tasemel. Samuti on võimalik Tartus läbida mitmete TTÜ erialade esimene kursus ning seejärel jätkata õpinguid Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles