Silver Leppik: Rocki mäng kõigub liiga palju

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Rocki mängumees Silver Leppik.
Endine Rocki mängumees Silver Leppik. Foto: Margus Ansu

Kümme aastat Rockis mänginud ning tänavu Rakvere Tarva ridades korvpalli meistrivõistlustel pronksi võitnud Silver Leppiku sõnul on Kalev/Cramo suutnud finaalmängudes oma rütmi paremini hoida.

«Kõik need kolm mängu on läinud üsna ühte auku. Rock mängib küll mingi hetkeni, aga tema tõusud ja mõõ­nad on suuremad. Kalev tuleb nendest välja ja suudab oma rütmi hoida, neil pole nii suurt kõikumist. Esimeses kahes mängus suutis Rock veel järele tulla, aga kolmandas enam mitte,» analüüsis Leppik.  

Oluline lüli puudu

Rocki ebastabiilsuse peamine põhjus on tema sõnul seotud siiski Augustas Peiu­keviiuse puudumisega. «See on Rockile ikkagi suur löök. Tema töö rünnakul oli Rockile väga oluline. Olgugi et Vin­cent Simpson ja Valmo Kriisa on mänginud hästi, pole nad sellised mehed, kes paneks võistkonna rünnakul hästi jooksma,» rääkis Leppik.

Kalev/Cramo vastu ei ole Leppiku sõnul võimalik praegu mängida aeglase rünnakuga mängu, sest pealinna mees­konnal on selliseks mänguks jõudu rohkem. Rocki eeliseks olekski olnud Pe­iukeviius, kes ajaks rünnaku kiireks ja aitaks teistel viskekohti leida.

Tanel Kurbase kohta ütles Leppik, et ta on küll väga hea mängumees, aga temalgi oleks hea, kui keegi looks olukordi. «Kurbase tugevad küljed tulevad välja siis, kui talle tekitatakse viskekoht, mitte siis, kui ta peab ise palliga kogu aeg kate kattest omale viskekohti looma,» ütles Leppik. Ta ei välistanud, et Rocki sooritust võib mõjutada ka emotsionaalne pool.

Kiirelt viskele

«Võib-olla on pinged liialt peal, kolm aastat on saadud 4:0. Võib-olla nad on ennast üle forsseerinud. Võidukohustus võib mõjuda, aga ei pruugi. Aga nende mäng kõigub liiga palju ja niimoodi Kalev/Cramot üle ei mängi,» arvas Leppik. Ta kordas üle palju öeldud arvamuse, et Rock peaks minema rünnakul kiiremini viskele.

Leppiku sõnul on Rockil siiski šanss olemas. «Kindlasti on, terve seeria peale polegi mõ­tet mõelda, pigem selle ühe ja ainukese mängu peale, et see võidupunkt kätte saada,» lausus ta ja oli kindel, et vana koduklubi läheb täna hambad ristis võitlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles