Purjus algaja juht tallas politseid nähes gaasipedaali põhja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu-Räpina maantee.
Tartu-Räpina maantee. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ööl vastu tänast tuli politseil Tartumaal jälitada üsna mitu kilomeetrit noort sohvrit, kes ei reageerinud peatumismärguannetele. Tagaajamine lõppes Tartu linnas, kus selgus ka nooruki pagemise põhjus.


Lõuna prefektuuri pressiesindaja Liina Pissarevi sõnul fikseeris liikluspolitsei patrull 24. juunil kella 1 ajal öösel Tartu-Räpina-Värska maantee kaheksandal kilomeetril Luunja poolt vastu liikunud Jeep Grand Cherokee kiiruseks 142 km/h.

Politseid nähes vajutas maasturijuht gaasi juurde. Et Luunjast Tartusse liikus ühtlane tihe sõidukite kolonn, hakkas dziip tegema ohtlikke möödasõite piiratud nähtavustega kohtades ja üle pidevate joonte, veendumata, et möödasõiduks kasutatav rada oleks vajalikus ulatuses vaba.

Tartu linna sisenedes ei vähendanud jälitatav oluliselt kiirust. Jaama tänaval möödus ta ohutussaartest vastassuunavööndi kaudu.

Juht reageeris politsei peatumismärguannetele alles Jaama ja Heina tänava ristmikul. Roolist kõrvaldati esmase juhtimisõigusega ja joobes 1988. aastal sündinud noormees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles