Meestekliinikust sai ka naistekliinik

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Medita kliiniku juht Kristo Ausmees näitab päevaravi osakonna protseduuride tuba.
Medita kliiniku juht Kristo Ausmees näitab päevaravi osakonna protseduuride tuba. Foto: Kristjan Teedema

2011. aastast Tartus tegutsev Medita kliinik on tegevust laiendanud, pakkudes eriarstiabiteenuseid endokrinoloogia, günekoloogia, uroloogia ja androloogia, üldkirurgia ning reumato­loogia valdkonnas.

Kolm aastat tagasi peamiselt uroloogia alal eriarstiabiteenust pakkuma asunud tervisekliinik on sel kevadel arstide valikut mitmekesistanud ja ruume laiendanud.

Ei ole küll päris õige öelda, nagu oleks meestekliinik nüüd ühtlasi ka naistekliinikuks kasvanud, sest Meditasse olid naispatsiendid nii oma põie- kui neeruhädadega varemgi väga oodatud.

Aga 1. aprillist on Medital haigekassaga lepingud tõesti lisaks uroloogiale veel mitmel erialal – üldkirurgias, endokrinoloogias ja günekoloogias, samuti lepingud päevaraviteenuste osutamiseks nii kirurgilistel erialadel kui günekoloogias.

«Lisaks pakume teenuseid reumatoloogia erialal, neid küll tasulisi,» lisas kliiniku juht Kristo Ausmees.

Poole suuremad ruumid

Ka on kliiniku ruumid Teguri 37b maja teisel korrusel nüüd pea kaks korda suuremad kui varem ehk kokku 300 ruutmeetrit.

Ausmees selgitas, et plaan laieneda on olnud tal algusest peale, aga kuhu suunas, see sõltus sellest, millistel erialadel õnnestub haigekassaga leping sõlmida.

Ausmees tunnistas, et osa arste, kes töötasid varem linnapolikliinikus – näiteks günekoloogid –, on nüüd osalise tööajaga Meditas.

«Põhjused on ju kõigile teada: kuna linnapolikliinik ei jäänud paljudel erialadel konkursisõelale, siis osa eriarstide töölepingud tuli lõpetada,» rääkis Ausmees.

«Me võtsime nad väga hea meelega vastu ning ilmselt liigub osa sealsetest patsientidest nüüd tõesti meile,» rääkis Ausmees. «Piirkond, mida me teenindame, on aga suur: ulatub Jõgevalt Mikitamäeni, ning seepärast usun, et igale lepingut omavale kliinikule patsiente jagub.»

Ausmees märkis, et selles kontekstis ei saa tema kliinikut siiski võitjaks pidada, kuna Medita soovid olid palju suuremad.

«Me taotlesime lepinguid üheksal erialal, aga saime ainult neljal,» rääkis Ausmees. «Taotlusvoor oli üsna karm kõigile, mitte ainult neile, kes lepinguid kaotasid. Samas on avalikes punktitabelites seis kõigile hästi näha – konkurss on konkurss.»

Loogilised seosed

Medita kliinik ühendab nüüd erialasid, mis on omavahel seotud. Nii uroloogilised kui günekoloogilised haigused võivad Ausmehe sõnul olla endokrinoloogilise tagapõhjaga.

Patsient Vello Tatar, kes eile Medita kliinikus oma vastuvõttu ootas, ütles, et temal on selles majas alles teine visiit ning ta ei oska hinnata, kuidas ta rahule jääb ning kas ravitulemused saavad senistest paremad.

«Ma ei süüdista tulemuste puuduses ühtegi oma senist arsti, asi võib olla ka minus endas, aga mul on hea meel, et Tartus on lihtne võimalus ka teise kliinikusse uuringutele tulla,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles