Indiefest toob mitmekesise kava

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indie-roki bänd Frankie Animal.
Indie-roki bänd Frankie Animal. Foto: Madis Sinivee

Alternatiivmuusika festival Indiefest toob nädala lõpuni rahva ette muusikat Eestist ja välismaalt ning lisaks mitmesuguseid indie-teemalisi vestlusringe ja filme.

Indiefesti korraldaja Urve Mil­leri sõnul iseloomustab festivali eelkõige loomevabadus, põhirõhk on alternatiivmuusika praeguse olukorra laiemal tutvustamisel. «Eriürituste programmides aga laiendame indie-mõistet erinevates vestlusringides,» ütles ta.

Kuigi tänavusel Indiefestil on ka varasemast laiem vestlus- ja filmiprogramm, on peakorraldaja Sten Otsmaa sõnul ülekaalus siiski muusika ja kõik ülejäänud üritused pigem toetavad seda.

Igale vanusele midagi

Otsmaa ütles, et festival on ühelt poolt mõeldud küll noorele täiskasvanule, kuid kuna programm on väga eripalgeline ja sisaldab mitmeid arutelusid ja filme, leiavad sealt endale midagi tegelikult igas vanuses inimesed.

Peakorraldaja sõnul soovitakse festivalil tutvustada muusikuid nii Eestist kui ka välismaalt ning pakkuda võimalusi ka algajaile. Viimastele on loodud linnalavad, kus noored muusikud saavad end laiemale avalikkusele näidata ning linnaruumis kuuldavaks teha.

Loomeürituste sari

Festivalil on nädala lõpus võimalus osa saada näiteks loomeürituste sarjast «Loovhoov», mille raames saab jälgida kunsti ja kirjanduse sündi reaalajas ning nii tuua loomeprotsess inimestele lähedale.

Lisaks saab festivalil õppida mänge programmeerima ning osaleda taaskasutust propageerival täikal.

Indiefesti kulminatsioon on 24. mail Tartu loomemajanduskeskuse ja loodusmaja pargis asuval pealaval, kus terve päeva jooksul esinevad teiste tuntud kodumaiste muusikute kõrval Elephants From Nep­tune, Frankie Animal ja August Hunt.

Väliskülaliste hulgas on Bon Iveriga tuuritanud norrakad ansamblist Highasakite ja Islandilt pärit indie-bänd Ka­leo.

Indiefest

• Indie – inglise keeles «sõltumatu».

• 19.–24. maini Tartus.

• Muusika-, kirjandus- ja filmiprogramm.

• Rohkem kui 40 artisti Eestist ja välismaalt.

• Loomemajanduskeskuses, Arhiivis, Mökus, Tartu Elektriteatris, Genialistide klubis, Feel Good Music Cafés.

• Programmiga saab tutvuda leheküljel indifest.eu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles