Piltuudis: Anne kanali ääres on rannamelu täies hoos

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuum ilm tõi Anne kanali äärde esimesed suvitajad.
Kuum ilm tõi Anne kanali äärde esimesed suvitajad. Foto: Kristjan Teedema

Täna lõuna paiku, mil päike oli linnaõhu kütnud juba 29 kraadi kuumaks, kihas Anne kanali äärne rand inimestest. Peamiselt noored emad aga ka vanaemad lastega ning mõned kooliõpilased lasid päikesel oma keha praadida ning tuuleiilidel tuulutada.

Käega kaldaäärset vett katsudes tundus, et ujuda kannatab veetemperatuur juba küll. Mitmed lapsed seda võimalust ka kasutasid. Kes teab, millal jälle saab, sest lähipäevade ilm nii soe enam ei ole. Täiskasvanud eelistasid esialgu jääda siiski kaldale.

Ametlikult algab Tartus rannahooaeg 1. juunil ning selleks ajaks võetakse ka vajalikud veeproovid ning alustab tööd rannavalve. Anne kanalis tähistati aga juba sel nädalavahetusel ujumisala poidega ära.

Esimese veeproovi võttis terviseamet Anne kanalist 14. mail ning labori andmetel on vesi selles veekogus praegu väga puhas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles