Külastajad ummistasid hilistel tundidel muuseume

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumiöö ülikooli loodusmuuseumis (pildil 6-aastane Aaron Kilk).
Muuseumiöö ülikooli loodusmuuseumis (pildil 6-aastane Aaron Kilk). Foto: Margus Ansu / Postimees

Imemõnus soe ja päikseline ilm ei hoidnud inimesi laupäeva õhtul õues. Rahvusvaheline muuseumiöö on endiselt populaarne, hilise tunnini avatud mäluasutused meelitasid oma kogusid vaatama sadu igas vanuses inimesi.

Tartu ülikooli loodusmuuseum on küll veel remondiks suletud, kuid muuseumiööl osaleti ikkagi. Õppeklassides sai kuulata jutte Prantsuse Guajaanas elavatest põnevatest elukatest ning muuseumis elavate eksootiliste lemmikloomadega – madude, ämblike ja Madagaskari prussakatega – võisid julgemad isegi sõprust sobitada.

Muuseumis kästakse küll tavaliselt käed selja taga hoida, kuid meteoriiditükke sai igaüks ise kangutada. Kuueaastane Aaron Kilk sai kogemuse võrra rikkamaks, et kamakate väiksus on petlik, ja tükk, mida ta üritas õhinaga laualt lahti vedada, kaalus ligi 50 kilo.

Paljudes muuseumides käidi kogu perega, mõnel pool olid külastajateks aga just eakamad inimesed. Nii ka Eesti kirjandusmuuseumis, kus Lilla Daam (Krista Ojasaar) rääkis muu hulgas ka mineviku raamatukogutöötajate argipäevast.

Tänavune muuseumiöö kandis alapealkirja «Öös on tähti» ning selle raames hoidsid oma uksi pikemalt ja tasuta lahti peaaegu kõik Eesti muuseumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles