Kulbilohul võtsid kurve kiired autod

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval peeti Elva lähistel Kulbilohu rajal rallikrossisarja Eesti meistrivõistluste avaetapp. Korraldajate teatel osales neljas võistlusklassis 33 rallikrossisõitjat Eestist, Soomest, Lätist ja Venemaalt. Päikseline ilm meelitas raja äärde ka rekordarvu pealtvaatajaid. 

Kõige arvukamalt oli osalejaid klassis Super1600, kus koos sarja noorsõitjatega jagas esimese etapi punkte 16 sõitjat.

Võitja selgitamiseks sõideti lisaks kolmele eelsõidule ka kaks poolfinaali. Finaali pääsenud kuuest kiiremast oli finaalisõidus parim Andre Kurg. Tteisena ületas finišijoone Priit Rebane ja kolmanda koha saavutas eelmise aasta selle klassi meister Arvo Kask.

Noorteklassis viis võidukarika koju esimest hooaega Eesti rallikrossis kaasa tegev Läti noorsõitja Ingus Beljakovs, teise koha sai oma esimese rallikrossivõistluse kaasa teinud Robert Reinsalu ja kolmanda Mihkel Varul.

Tagaveoliste masinate arvestuses ehk klassis Touring Car oli rajal eelmise aasta meistritiitlit kaitsmas Kalmer Vaht, kel tuli aga poodiumile pääsemiseks kõvasti pingutada. Avaetapil tuli tal pisut üllatuslikult leppida teise kohaga. Võitjaks tuli tagaveoliste klassis Ruve Veski ja kolmandaks Margo Soomets.

Rallikrossi kõige võimsamate masinate SuperCar klassis saavutas etapivõidu soomlane Marko Jokinen. Teise koha võtles hoolimata eelsõidus tehtud avariist Ranno Bunsen. Kolmanda koha punktid meistrisarjas sai Kulbilohus Sten Karuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles