Kes tahab, leiab lahenduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Läbimurre kassikakasõjas: kalur võrgutas liivakastid, teatas ajaleht Pärnu Postimees 2012. aasta novembris. Artiklist selgub, et kutselise kaluri Urmas Marguse välja töötatud kalavõrgust kassikakatõrjevahend  (pildil) on kuum sõna Pärnu lasteaedades: kolme lasteaia kümned liivakastid olid tolleks ajaks juba võrgutatud.

Esimesena võeti kaluri tõrjevahend kasutusele 2012. aasta kevadel Pärnu Mai lasteaias. «Meil on kalavõrgud endiselt liivakastidel, need on väga hästi vastu pidanud,» ütles Pärnu lasteaia direktor Anne Virula Tartu Postimehele. «Võrgud käivad konksudega liivakasti külge, neid on lihtne ära võtta ja uuesti peale panna.»

Kui varem oli lasteaed kasside elutegevuse haisvate jääkidega liivakastides püsti hädas, siis nüüd hoiavad võrgud kassid liivakastist eemal ja probleem on kadunud. Muide, Pärnus tegeldi probleemiga põhjalikult, kassi käpa suurust analüüsides selgus, et kõige paremini sobib liivakasti katteks tindipüügivõrk silmasuurusega 12. «Peab olema inimene, kes haakub mõttega, siis saab sellest probleemist jagu,» ütles Anne Virula. «Meil oli selline inimene kalur Urmas Margus. Ei tea, kas Tartus kalamehi on?»

Tartu eramajade aedadest paistab, et nutikaid ja hakkajaid meil jätkub: liivakaste on kaetud kergesti eemaldatavate nii puidust kui ka plastist kaantega. Kiire ja odav kassikaitse on ka koormakate.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles