Keskkonnainspektorid sattusid rünnaku alla

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil röövpüüdjate püünised keskkonnaispektsioonis.
Pildil röövpüüdjate püünised keskkonnaispektsioonis. Foto: Margus Ansu

Keskkonnainspektsiooni reid Peipsil ei läinud päris vahejuhtumiteta, sest hiljem tekkis Jõgevamaal Mustvees kalda peal inspektorite ja kohalike kalameeste vahel konflikt.

Lõuna prefektuuri teatel avastasid keskkonnainspektsiooni ja politseiametnikud ühisreidil 15. mai keskpäeval Peipsi järvest kalamõrra, mis eemaldati püügilt ja toimetati Mustvee linna sadamasse. Menetlustoimingute ajal tulid sadamasse kolm meest, kes väitsid, et on selle mõrra omanikud ja käitusid ametnikega väga üleolevalt.

Isikute kinnipidamisel tungis üks seltskonnas viibinud meestest kahtlustuse kohaselt keskkonnainspektorile kallale. Ametnik sai rüseluses kergemaid vigastusi, kuid meedikute abi ei vajanud.

Politsei alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel.

Keskkonnainspektsiooni nõunik Rocco Ots täpsustas, et kohalikud kalamehed ei allunud inspektorite korraldusel tulla nendega kaasa, vaid nad üritasid autoga sündmuskohalt minema sõita. Tekkis rüselus, mis peagi lõppes. Sündmuskohale saabus politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles