60 aastat ajakirjandusharidust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistatakse ühiskonnateaduste instituudis akadeemilise ajakirjandushariduse 60. aastapäeva.

1954. aastal avati Juhan Peegli eestvõttel Tartu riikliku ülikooli eesti filoloogia osakonnas uus, žurnalistika eriharu, nii et alates kolmandast kursusest oli võimalik spetsialiseeruda ka ajakirjandusele. Väikesest ajakirjanduse eriharust eesti filoloogia erialal on aastakümnete jooksul kasvanud instituut, milles on praeguseks ligi 70 töötajat ja ligi tuhat üliõpilast.

Aastapäeva tähistamise raames peetakse  Eesti akadeemilise ajakirjanduse seltsi koosolek teemal «Milline võiks olla Eesti ajakirjandus? Ideaalpilt üliõpilaste ja noorte ajakirjanike poolt nähtuna ja võrdlus reaalsete arengutendentsidega», kus esitletakse EAASi uut aastaraamatut, Juhan Peegli mälestusteraamatut «Ma lõpetan selle jama ära» ja biograafilist leksikoni «Brendekenist Peeglini. Eesti ajakirjanduse biograafiline lühileksikon 1689–1940».

Kell 16 algab TÜ raamatukogus juubelikonverents «60 aastat akadeemilist ajakirjandusõpetust. Ajakirjanikkonna tulevik», kus instituudi vilistlased esitavad oma visioone ajakirjanike tulevikust. Raamatukogus avatakse ka akadeemilise ajakirjandushariduse näitus, mis on kõikidele huvilistele uudistamiseks avatud jaanipäevani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles