Miks lõppeb maha märgitud rattatee poole mäe peal?

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse tänava rattatee leiab ootamatu lõpu.
Näituse tänava rattatee leiab ootamatu lõpu. Foto: Kristjan Teedema

Miks lõpeb Näituse tänava alguse tõusule maha märgitud rattatee juba poole mäe pealt ära?

Vastab linna alalise liikluskorralduse peaspetsialist Ahto Meho:

Põhimõte oli selles, et sealt läheb tänav juba nii kitsaks ning jalgrattur peaks sõitma lihtsalt sõidutee servas. Jalgrattateele on nõue minimaalselt üks meeter, aga seal on tähistatud pidev joon ja kui võtta see ühemeetrine jalgrattatee veel ära, siis auto sinna sõitma enam ei mahuks. Aga auto ei tohiks ka jalgrattateel sõita.   

Aga kuidas jalgrattur seal käituma peaks?

Ta peab jätkama sõitmist sõidutee servas ja kui auto temast mööda ei saa, siis ta sõidab nii kaua ratta sabas, kuni tekib möödasaamise võimalus.

Kuna rattatee märgistus äkitselt lõpeb, kasutatakse vabanenud teeäärt mõnikord ka autode parkimiseks.

Tegelikult said sinna parkimisekeelu märgid. Liiklusseaduses on öeldud, et parkida ei tohi seal, kus pideva telgjoone ja parkiva sõiduki vahele jääb vähem kui kolm meetrit. Nii et kõik need, kes seal pargivad, rikuvad liiklusseaduse nõudeid.

Ja rattateed sealt edasi märkida pole ka tulevikus võimalik?

Praeguse seisuga küll. Võib mõelda sellele, et lubada rattur kõnniteele, kuigi ka kõnnitee on seal kitsas. Paraku Tartu linna tänavad on kitsad ja igale poole ei ole võimalik rattateid teha. Praegu ei oska muud öelda, sest head lahendust seal ei ole.     

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles