Noore kunsti oksjon tuleb uuendustega

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loomemajanduskeskuse juht Reigo Kuivjõgi (38) kavatseb enampakkumisel osta endale Maria Evestuse (pildil hoiab Kuivjõgi käes tema teost «Suvi» alghinnaga 200 eurot) ja Johanna Mudisti maali. «Mul ei ole selle vastu midagi, kui mu plaani tahab ära rikkuda keegi, kes seda lehest loeb,» ütles ta.
Tartu loomemajanduskeskuse juht Reigo Kuivjõgi (38) kavatseb enampakkumisel osta endale Maria Evestuse (pildil hoiab Kuivjõgi käes tema teost «Suvi» alghinnaga 200 eurot) ja Johanna Mudisti maali. «Mul ei ole selle vastu midagi, kui mu plaani tahab ära rikkuda keegi, kes seda lehest loeb,» ütles ta. Foto: Kristjan Teedema

Tartu noore kunsti oksjon tuleb seekord uuendustega. Osalevaid kunstnikke on tartlaste kõrval tavatult palju tallinlaste hulgast ning enampakkumisi saab teha loomemajanduskeskuse saalis ja samal ajal veebipoes Osta.ee.

Mõned pealinna ja mõne teise kandi kunstnikud on varemgi oma teoseid Tartu noore kunsti oksjonile pakkunud. Seekord kutsus aga loomemajanduskeskuse uus, 5. veebruaril ametisse asunud juht Reigo Kuivjõgi osalema rohkesti noori talente kunstiakadeemia vahendusel.

«Tahame Tartu noore kunsti oksjonist teha Eesti parima noore kunsti oksjoni, kus on esindatud kogu Eesti kõige tugevamad alla 40-aastased kunstnikud,» ütles ta.

Teine oksjoniuuendus

Kuivjõe algatatud teine oksjoniuuendus tõmbas kaasa interneti. «Nüüd saavad kunsti osta soovivad inimesed olenemata asukohast suhteliselt lihtsalt oksjonil osaleda, kui nad on ennast Osta.ee keskkonnas registreerinud,» ütles ta.

Oksjonile pandud teoseid saab vaadata loomemajanduskeskuse netisaidi (loovtartu.ee/lmk) vahendusel veebikataloogis.

«Seal saab juba praegu pakkumisi teha, aga saab teha ka samal ajal koos enampakkumisega saalis 22. mai õhtul,» ütles Kuivjõgi.

Üks uuendus on veel. Et juba viimasel kahel korral on saal jäänud huvilistele kitsaks, pääsevad kõik need, kes on eelmistel noore kunsti oksjonitel midagi ostnud, järgmisel nädalal oksjonisaali tasuta. Uutel tulijatel tuleb aga osalemise eest maksta.

Täiesti tasuta saab oksjonitöödega 21. maini tutvuda nii internetis kui ka näitusel loomemajanduskeskuses ning kunstikooli fuajees ja trepikojas. Kunstikoolis välja pandud teostele saab pakkumisi teha ainult veebis ning nende tööde oksjon lõpeb 25. mail kell 20.

Mitmekesine valik

Oksjonitööde valik on õige mitmekesine. Esindatud on klassikaline maalikunst, popkunst, tänavakunst ja muudki.

Näiteks ka fotograafia. Sealhulgas vanuse tõttu viimast korda noore kunsti oksjonile oma teose andnud Andres Keil osaleb fotoga, millel ta on isiklikule näopildile fragmendina ja isoheeliatehnikas lisanud eelmisel oksjonil kõige kallimalt müüdud teose, Marge Monko «Autoportree sigariga».

Veebikataloogi ja samuti kahele näitusele on pandud 64 tööd 47 noorelt kunstnikult. Tööde alghinnad jäävad vahemikku 22–1200 eurot.

Eelolev oksjon on järjekorras üheksas, nagu on märgitud pressiteates. Kui aga kokku lugeda veebikataloogis kirja pandud enampakkumised, saame tulemuseks kümme. Kuidas on tegelikult?

«Kui arvestada ka miniatuurkunsti oksjonit «Kahe tolli oksjon», on neid ikka kümme,» ütles noore kunsti oksjoni projektijuht Liina Raus.


Järgmisel nädalal

• Järjekordne Tartu noore kunsti oksjon algab 22. mail kell 18 loomemajanduskeskuse saalis (Kalevi 17).

• Oksjonitöödega saab tutvuda 21. maini esmaspäevast laupäevani kell 11–21 näitusel loomemajanduskeskuses (Kalevi 13) ja kunstikoolis (Eha 41).

• Oksjonitöid saab vaadata ka netisaidi (loovtartu.ee/lmk) vahendusel veebikataloogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles