Mäksa sai vallavanema Tartust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taivo Tali
Taivo Tali Foto: Margus Ansu

Eilsel istungil kinnitas Mäksa vallavolikogu uueks vallavanemaks endise Tartu maavalitsuse arengu- ja majandusosakonna juhataja Taivo Tali. Vallajuhi leidmiseks korraldas omavalitsus konkursi, kus osales kaheksa kandidaati.


Vallavolikogu esimehe Vaike Lillemäe sõnul sai Tali hääletusel kaheksa poolthäält ning üks volikogu liige oli tema vastu. Tartus elav mees on tema sõnul mäksalastele juba varasemast tuttav. Eelnevatel aastatel on Tali aidanud vallal koostada arengukava.

Vastne vallavanem ise kinnitas, et vald on väike ja probleeme, millega rinda pista, jätkub: «Tulubaas ei ole suur, laenukoormus on peal.»

Oma esmase ülesandena nimetas Tali veevärgi ja vee hinnaga seonduvate küsimuste lahendamist. Samuti teede korrashoidu ning valla tulubaasi kasvatamist.

Taivo Tali hinnangul tuleks valla tulude suurendamiseks soosida mõistlikku kinnisvaraarendust, et valda tuleks elanikke juurde. Samuti innustada seal elavaid või kinnisvara omavaid inimesi end valla elanikuks registreerima.

Mäksa vallavanema palk on 16 000 krooni kuus, ametikohustusi asus uus vallavanem täitma kohe pärast volikogu otsust. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles