Kas medalite lõppemine lastejooksul tähendab uut osalusrekordit?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu jooksumaratoni lastejooksul Elvas jäi osa noori jooksjaid meenemedalita. Kas lasteüritused lõid uue osalejarekordi?

Vastab Tartu jooksumaratoni võistluste direktor Kunnar Karu:

Tõepoolest oli tegemist Eesti taasiseseisvusaja Tartu maratoni kõige suurema lasteüritusega. Jooksude eel ilmateadet vaadates ei paistnud rekordit kusagilt, kuid ühelgi üritusel õnneks vihma ei tulnud.

Tartus tuli jooksma 3718 last, Otepääl 126 ja Elvas 178 ehk kokku 4022 last.

Mitu medalit tellis maratoniklubi lasteüritusteks?

Võttes arvesse eelmiste aastate osalejate hulka, sai tellitud varuga ehk 4000 medalit. Kuid nagu ikka, on osalejate arv prognoosimatu. Mõni laps jäi Elvas kahjuks tõesti medalist ilma. Nemad saavad medali maratoniklubist kätte loodetavasti uuel nädalal.

Lihtsam on muidugi medaleid mitte anda, kuid see ei ole maratoniklubi eesmärk. Talvel tuli Tartu maratoni medalid ära visata ja see oli kurb. Nüüd jäi neid puudu. See on ürituste korraldamise võlu ja valu.

Seekordne osalejaskond oli taasiseseisvunud Eesti suurim, aga kui palju oli maratoni lasteüritustel osalejaid nõukogude ajal?

Kõige suurem Tartu maratoni lasteüritus korraldati Tartus 1986. aastal, mil kahe päeva vältel võttis sellest osa 5887 last ja noort. Väiksemad suusasõbrad sõitsid esimesel päeval Tähtvere pargis, suuremad päev hiljem Ihastes. Aastal 1987 oli osalejaid kokku 5751. Need olid hoopis teise mastaabiga üritused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles