Inspektorid avastasid kaitseala reidil mitmeid rikkumisi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Emajõgi Kärevere silla juures.
Pildil Emajõgi Kärevere silla juures. Foto: Lauri Kulpsoo

Möödunud laupäeval Alam-Pedja ja Kärevere looduskaitsealal ning Keeri-Karijärve maastikukaitsealal reidi korraldanud keskkonnainspektsioon tuvastas mitmeid rikkumisi, mis nõudsid ametnikelt sekkumist.

Lisaks Tartumaa ja Viljandimaa büroo inspektoritele osalesid seekordsel reidil ka keskkonnaameti ja veeteede ameti esindajad. Kokku oldi väljas nelja paadiga ning kontrolliti looduskaitse- ja kalakaitsenõuete täitmist, rääkis keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul.

Kaitsealadele koguneb nädalalõppudel arvukalt puhkajaid ja kalastajaid. Paraku ei järgita puhkamisel-kalastamisel alati kaitsealal kehtivaide nõudeid. Näiteks telgitakse ja tehakse lõket kohtades, kus see ei ole lubatud või sõidetakse veekogu piiranguvööndis, loetles Tuul. Samuti on probleeme kalapüüginõuetest kinnipidamisega.

Tihti kipuvad röövpüüdjad tegutsema kalade kudeajal. Tänavu läks kudeaeg aga pisut vaiksemalt, sest suurt üleujutust, kus kalad väljuvad jõesängist ja kogunevad luhtadele, kus nad on röövpüüdjatele kergesti kättesaadavad, ei tekkinud.

Laupäevase reidi käigus tuvastati 14 kalapüüginõuete rikkumist. Neljal korral tuvastati haugipüük keeluajal. Haigipüük on keelatud nimelt 15. märtsist kuni 10. maini. Päev hiljem oleks püüdjate tegevus olnud juba legaalne. Võrtsjärvel lõppes keeluaeg varem, 30. aprillil.

Eemaldati ka üks selgusetu kuuluvusega nakkevõrk.

Kaitstava loodusobjekti kaitsenõuete rikkumisi tuvastati kaheksal korral. Nendeks olid vanajões mootorpaadiga sõitmine, autoga kaldal sõitmine ja lõkke tegemine. Alustati neli menetlust, lisaks tehti neli suulist hoiatust Läti kodanikele Alam-Pedja LKA keelulal liikumise ja sõiduki parkimise kohta.

Veeteede Amet tegi veel suulise hoiatuse päästevesti puudumise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles