Sparglivennad teevad Toomele Rabarberi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarberi kohviku omanike hulka kuuluv Roman Kljutšivski loodab, et kõik kooskõlastused õnnestub saada juuni alguseks, kui algavad jalgpalli maailmameistrivõistlused. «Meil tuleb siia suur ekraan. Miks mitte ei võiks huvilised tulla võistlusi siia vaatama,» lausus ta.
Rabarberi kohviku omanike hulka kuuluv Roman Kljutšivski loodab, et kõik kooskõlastused õnnestub saada juuni alguseks, kui algavad jalgpalli maailmameistrivõistlused. «Meil tuleb siia suur ekraan. Miks mitte ei võiks huvilised tulla võistlusi siia vaatama,» lausus ta. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud aastal remonditud Toomeoru tennisekeskuse peahoones alustab peagi tegevust kohvik Rabarber, mis hakkab aasta ringi pakkuma kehakinnitust kõigile möödakäijatele.

«Meile meeldivad armsad ja ilusad kohad Tartu linnas ning seegi on väga ilus koht. Toomemägi ja rohelus, linna kõige uhkem vaatetorn kohe üleval nõlva peal,» põhjendas uue söögikoha asukohavalikut Ahto Kikas, kes on tulevase kohviku üks omanikest.

Kohviku mõte hakkas idanema juba talvel, kui Kikas ja tema äripartner Roman Kljutšivski pakkusid Toomeorus tegutsevale Tartu akadeemilisele tenniseklubile toitlustust.

«Alguses lõõpisime niisama, et teeme-teeme, aga siis tulin kohapeale vaatama ja silm läks kohe särama. Võib öelda, et

armastus esimesest silmapilgust,» rääkis Kikas, kes peab koos Kljutšivskiga Tartu loomemajanduskeskuses ka kohvikut Spargel.

Nõukogude ajal ehitatud tennisepaviljoni suurde saali mahub Kikase sõnul 45–50 inimest ning ruum annab võimaluse katta vajaduse korral ka pikk laud. «Meile ongi oluline, et saame ruumi näiteks sünnipäevadeks välja rentida. Meil on tekkinud juba oma klientuur, aga sageli ei mahu nad Sparglisse ära,» sõnas Kikas. Samuti on kohvikul paarikümnekohaline väliterrass.

Kuigi kohvik asub tennisekompleksi sees, tuleb see linnarahvale avalik. Talvised lahtiolekuajad veel selguvad, kuid suviti on söögikoht avatud ilmselt üheksast hommikul kümne või üheteistkümneni õhtul.

«Sellistel kellaaegadel on ka tenniseväljakud avatud ja me ei saa siis kinni olla,» lausus Kikas. Tema sõnul tuleb Rabarberist koht, kuhu on võimalik ka lõunat sööma tulla.

Menüüsse tulevad praed, salatid, magustoidud. «Sportlastele näiteks ka pastad ja risotod. Siin on lähedal ka riigikohus, miks nemadki ei võiks lõuna ajal siin söömas käia,» ütles Kikas.

Roman Kljutšivski sõnul jääb nende ülesandeks ka tenniseväljakute haldus. «Väljakute reserveerimine ja kõik muu,» lausus ta.

Praeguse plaani järgi võiks kohvik uksed avada juuni alguses ning praegu käib vajalike lubade ja kooskõlastuste hankimine.

«Üritame jalgpalli maailmameistrivõistlusteks olla valmis. Kuna see on spordihõnguline koht, siis miks mitte ka spordivõistlusi siia vaatama tulla,» sõnas Kljutšivski.

Tartu akadeemilise tenniseklubi juhatusse kuuluv Juhan Peedimaa ütles, et uus kohvik peaks tooma Toomele uut elu ja inimesi. «Kui selline koht avada, siis aitaks see ka võistluste korraldamisele kaasa ja väliskülalisigi tuleks rohkem Tartusse,» lausus ta.

Peedimaa lisas, et ootab linnavalitsuselt suuremat toetust. «Minu ootused on praegu seotud linnavalitsusega, kes võiks meie tegevust pigem toetada kui kaikaid kodaraisse loopida. Praegu on kahjuks tunda, et linnavalitsuses on inimesi, kes ei saa aru, milleks nad seal on. Me tahame, et Tartus oleks üks äge koht juures, aga linn ei aita, vaid ainult nõuab,» oli ta pettunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles