Õed jagasid raeplatsil tervisenõu

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise õdede päeva raames jagasid õed Raekoja platsil tervisenõu.
Rahvusvahelise õdede päeva raames jagasid õed Raekoja platsil tervisenõu. Foto: Margus Ansu

Rahvusvahelise õdede päeva puhul oli Tartus tervislik teisipäev ja kõik soovijad said mõõta kolesterooli, vererõhku ja -suhkrut. Huvilistele näidati muu hulgas ka seda, kuidas võetakse verd, ning õed andsid nõu, kuidas oma tervise eest paremini hoolitseda.

Halvast ilmast hoolimata kogunes Raekoja platsile oma tervise vastu huvi tundvaid igas eas ja eri rahvusest inimesi. Õdedelt sai küsida ka individuaalset abi ning lisaks mitmesugustele terviseteemalistele vestlusringidele said huvilised tutvuda nii kiirabiõdede tegevuse kui ka kiirabiautoga.

Kiirabitelgis võis näiteks õppida, kuidas tegutseda äkksurma korral ning kuidas inimest elustada.

Esmaspäeval tähistati rahvusvahelist õdede päeva, selle raames peeti nii Tallinnas kui ka Tartus mitu konverentsi, kus käsitleti ühiskonna tervishoiuvajadusi ja muutusi õenduses. Tänavune õdede päev keskendus inimeste muutunud vajadustele, millega õed pidevalt peavad kohanema, ning uutele võimalustele elanike tervise hoidmisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles