Lutsu majamuuseum alustab aiapäevadega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oskar Lutsu majamuuseumi aiapäevadel 14. maist 1. juunini saab kirjaniku koduaias Riia tänaval kogeda luulet ja liikumist, teatrit, muusikat aga ka aiandust.

Aiapäevad algavad kolmapäeval, 14. mail Pia Hanslepa liikumisaasta jutupliiatsitundidega, teatas Lutsu majamuuseum. Järgmisel hommikul on aga linnalapsel võimalus näpud mulda pista: külvata ja istutada lilli ning juurvilju. Pealelõunal kell 15 on poeesiahuvilised oodatud kuulama luulet luuletajast ja luulest. Muuseumis on avatud Juhan Liivi 150. sünniaastapäeva puhune ajutine näitus.

Nädal lõpeb laupäeval muuseumiööga. Järgmine nädal toob liikumist innustava kohtumise keskmaajooksja Tiidrek Nurmega ning teatripäevaga õpilastruppidega viiest Tartu koolist.

Lastekaitsepäeval on külas saatejuht ja perekoolitaja Hannes Hermaküla.

Oskar Lutsu kodu kutsub traditsiooniliselt õunapuu- ja sireliõite aegu oma aeda, et pakkuda meeldiv kultuurielamus kevadises looduses ning kooliõpilastele esinemisvõimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles