Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Täna algavad Karlova päevad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Karlova päevade rongkäik.
Karlova päevade rongkäik. Foto: Kristjan Teedema

Täna õhtul algavad nädala kestvad Karlova päevad, mille kulminatsioon on laupäevane suur peo- ja laadapäev.

Esimesed päevad on sündmuste poolest hõredad, esimesena on täna õhtul Karlova tänavakunsti tutvustav ekskursioon, järgnevatel päevadel on iga päev paar-kolm üritust.

Korraldusmeeskonna liige Silja Paavle ütles, et kõik toimuv on meelega nädala peale hajutatud, sest see annab inimestele võimaluse rohkem osaleda ja kui ühel päeval ei saa tulla, siis saab ehk mõnel teisel.

Ta tõi erilisematest üritustest välja õhtused ekskursioonid, kus näidatakse lisaks linnaosa tänavakunstile ka ilusamaid maju ja kirjandusest tuntud kohti. Kõiki neid ringkäike juhivad asjatundjad ning sellise võimaluse Karlo­vaga tutvumiseks saab ainult Karlova päevadel.

Need, kes on huvi tundunud Sõbra tänaval asuva pühade Aleksandrite kiriku vastu, saavad uudishimu rahuldada pühapäeval. Hommik algab kell 10 liturgiaga, samal ajal avatakse ka kunsti näitusmüük ja õues on pika-pika laua taga kunstnike õpitoad.

Kella kahest saab kirikus kuulata aga mitmesuguseid loenguid ja osaleda ringkäikudel. Alustuseks räägitakse kiriku ajaloost, hiljem veel koguduse vaimulikest, õigeusukiriku tekstiilidest, ikoonimaalidest ja muust.

Suur peopäev on tavapäraselt laupäev, kui loodusmaja ja loomemajanduskeskuse pargis on kümneid esinemisi, õpitubasid ja muidugi täika. Päeva lõpetab lõkkeõhtu Rebase sadamas.

Tagasi üles