Jõgevamaa aasta ema töötab lastekodus ja edendab külaliikumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgevamaa aasta emaks nimetati Karina Kaarepere. Pildil Karina Kaarepere koos pereliikmetega.
Jõgevamaa aasta emaks nimetati Karina Kaarepere. Pildil Karina Kaarepere koos pereliikmetega. Foto: Vahur Kukk

Puurmani mõisahoones peetud vastuvõtul Jõgevamaa aasta ema nominentidele kuulutati selle tiitli saajaks nelja lapse ema ja kahe lapse vanaema Karina Kaarepere.

Härjanurmes asuva Saarevälja talu perenaine töötab lisaks Siimusti lastekodus Metsatareke ja tegeleb maaelu edendamisega, kuuludes nii Jõgevamaa kodukandi ühenduse kui ka Jõgevamaa koostöökoja kui ka Härjanurme maarahva seltsi juhatusse.

Karina Kaarepere leiab, et Eestimaa pered vajavad kõige rohkem aega üksteise jaoks. «Aga on ju teada, et paljudel vanematel kulub enamus ajast sellele, et peredele elatist teenida. See on kurb.»

Ta lisas, et kui peres on neli last, talu suure majapidamisega ja kõigil veel ka oma ühiskondlikud ülesanded, ega siis tõesti kasvatamisele palju mõelda ei jõua. «Lihtsalt elad ja teed kõike südamega ja küll siis sellest midagi ka teistele külge jääb.»

Kuna Siimusti lastekodus Metsatarele on igas vanuses lapsi, siis peab ka Kaarepere arendama end paljudes suundades, et suudaks kõigile kasvandikele midagi anda. «Usun, et ka neid kasvatan ma eelkõige enda tegemiste ja eeskujuga ning olen õnnelik, kui neile sellest midagigi külge jääb,» rääkis Kaarepere.

Härjanurme maarahva seltsiga püüab Kaarepere korrastada vana koolimaja piirkonna inimeste jaoks. Ühiselt veetakse käsitööringi ja tehakse teisigi kohalikke inimesi huvitavaid tegevusi. Piirkonda on kolinud uusi noori perekondi, kes löövad ettevõtmistes kaasa. Samuti löövad ema ühiskondlikus tegevuses rõõmuga kaasa ka teised pereliikmed.

Jõgevamaa koostöökoja juhatusse on Kaarepere kuulunud alates selle algaastatest. «Jõgevamaal ringi sõites ja tagasi mõeldes neile aastatele, on tore tõdeda kui palju on maakond selle rahaga arenenud ja kui palju toredaid üritusi on korraldatud.»

Arvestades kõigi nominentide tublidust ja väärikust, oli tunnustuse Jõgevamaa aasta ema saaja väljavalimine keeruline, tunnistas tiitli välja andnud komisjoni esimees, Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev. «Põhjuseks, miks otsustasime tunnustuse anda Karina Kaareperele, on tema pühendumine lastele nii kodus kui ka lastekodus ja tegus toimetamine erinevates maaelu edendavates ühendustes,» põhjendas Svjatõšev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles