Paavo Russak hindab väikeste riikide saavutusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Russak
Paavo Russak Foto: Oliver Matkur

Korvpallitreener Paavo Rus­­saku sõnul on nii hokis kui korv- ja jalgpallis palju ühist. Vutis peab ta lugu ennekõike väikeste jalgpallimaade saavutustest.


Kas Paavo Russaku ellu korvpalli kõrval natuke jalgpalli ka mahub?    

Mahub. MMi ajal püüan, kui vähegi võimalik, teleka ees olla.

Kas see huvi on aastaringne või süveneb pigem suurte tiitlivõistluste ajal?

Ikka aastaringne. Meistrite liiga mänge jälgin. Meeskondlikest sportmängudest olen alati lugu pidanud. Jalgpallil ja korvpallil on palju ühist.

Mida korvpalluri ja treeneri pilguga jalgpallis näeb?

Kõike. Rünnakuarendusi ja positsioonivalikuid. Üks-üks-olukordade loomisi jne. Korvpallis, jalg­­pallis ja hokis on palju ühiseid elemente.

Väga suurt peavalu ma endale jalgpallist teinud ei ole. Kui on ikka poistega vaja trenni teha, siis teeme trenni, ja kui aega jääb, vaatan telekast, mis Lõuna-Aafrikas toimub. Seni on õnnestunud kõik mängud ära näha.

On teil jalgpallis ka omad lemmikud?

Suurte jalgpallimaade fänn ma ei ole. Pigem pakuvad huvi väikeste riikide meeskonnad, nagu Taani, Holland ja Sloveenia. Seal on näha, mida väikese rahvaarvu, aga suure tahtmise ja entusiasmiga on võimalik saavutada. Eks Eesti on ju samas olukorras.

Aga Hollandi fänn olen ma kogu aeg olnud.

Holland on läbi aegade kuulunud vutimaailma tippude hulka, MM-tiitel on neil aga ikka puudu. Mille taha see jäänud võib olla?

Ehk on vähe õnne olnud. Pole neil seda venda olnud, kes «jumala käega» otsustava värava lööb. Aga tõsiselt võttes, ega ma ei oska kommenteerida, mis on see natuke, mis neil MM-tiitlist puudu on jäänud.

Mis mulje senised kohtumised on jätnud?

Esimene ring mängiti väga ettevaatlikult. Teises ringis, kui panused kõrgemaks läksid, läks ka mäng hoogsamaks.

Kas MMi senine käik on ka üllatusi või pettumusi toonud?

Ma ei ole enda jaoks mingeid prognoose teinud. Mänge vaadates nn raamatupidamist ei tee, kes mitmendal minutil värava lõi, ma kirja ei pane. Kaifin lihtsalt mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles