Lisaeelarve toetab Rüütli tänavat

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli tänav.
Rüütli tänav. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus täiendas linna lisaeelarve eelnõud parandustega, mis peaksid aitama kaasa Rüütli tänava heakorra ja turvalisuse parandamisele.


«Eesmärk on lisaeelarvest panna 20 000 eurot Rüütli tänava turvalisusesse ja heakorda,» ütles Tartu abilinnapea Kajar Lember. «Laias pildis on see raha jagatud kaheks.»

Tema selgitusel on 5000 mõeldud turvalisuse suurendamiseks, et vähemalt kolmel päeval nädalas oleks seal reaalne patrull. «Käivad läbirääkimised, loodan, et see on politsei, aga kui politsei ei suuda ressurssi leida, on turvapatrull, kes lihtsalt jälgib, et ei oleks intsidente ja laamendamist,» rääkis Lember ja palus kasutada väljendit mehitatud valve.

Suurem summa on aga mõeldud Rüütli tänava valgustuse parandamiseks. Juba ammu ei põle seal ükski tänavasse süvistatud lamp, aga ka paljud ülemised valgustid.

«Tänavavalgustus peaks nagu linnas olema, peaks toimima,» ütles Lember. «Teiseks on seal politsei turvakaamerate süsteem, turvakaamerast on vähe abi, kui ümberringi on pime ruum.»

Aprilli lõpust on ka näide, et Rüütli tänaval on sealse pimeduse tõttu võimalik end vigaseks kukkuda. Rahvaluuleuurija Jaanika Hunt takerdus seal laupäeva öösel kella kolme paiku tänavatõkisele ja kukkus nii õnnetult, et murdis  käeluu ja peab paar nädalat käsi kipsis käima. «Vaatasin üle õla ja järsku olin pikali maas,» jutustas ta.

Miks Rüütli tänava valgustus ei ole korras, sellele jäi Lember vastuse võlgu: «Sellele ei oska mina vastata.»

Linnavalitsus pakkus lisaeelarvesse muidki raha ümberpaigutusi, näiteks on 40 000 eurot plaanis Politseipargi teede korrastamiseks.

Opositsiooni ainsa paranduse pakkus Imre Mürk, kes soovis ette näha 500 eurot laste liivakastides liiva vahetamiseks. Linn seda ei toetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles