Homme algav kirjandusfestival Prima Vista tegelikult juba käibki

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjandusfestival Prima Vista.
Kirjandusfestival Prima Vista. Foto: Prima Vista

Tartu kirjandusfestivali Prima Vista 44-leheküljelise klammerdatud trükisena ilmunud kavas on kolmapäevaste ürituste hulgas paar muust tekstist esile toodud rida: kell 15 muusikat, tantsu ja luulet ühendav avaetendus Tartu ülikooli raamatukogu saalis.

Festival käib aga juba ammu enne avamist. Piirdudes ainult praeguse nädalaga (ja jättes meenutamata mõnda eel-eelüritust) olgu siinkohal nimetatud mõni näide.

Eile õhtul esines kultuurilokaalis Arhiiv sarja «TarSlämm» finaalis Prima Vista külalisena Jee Kast Belgiast. Täna õhtul astub ta kuulajate ette – kaaslaseks poetess Eda Ahi – luuleõhtul «Mees ja naine» baaris Naiiv.

Täna õhtupoolikul saab linnaraamatukogu saalis kohtuda poolaka Mariusz Szczygieliga tema raamatu «Gottland» eestikeelse tõlke esitlusel, kirjandusmaja saalis käib aga kogumiku «Sõnaga näkku 2» tutvustus ning Arhiivis toimub vestlusõhtu tšehhi näitekirjaniku Roman Sikoraga näitleja Raivo E. Tamme osalusel.

Juba needki napid näited annavad edasi Prima Vista rikkalikkust. Ent kava põhjalikul uurimisel tekib kahjuks tunne, et mõndagi jääb kuulmata ja nägemata. Tuleb valida.

Tänavune festival käib sildi «Süüta noorus» all. Mis see tähendab?

«Süüta noorus vastandub maadligi raskemeelsele muretsemisele,» selgitab ülalnimetatud trükises tänavuse Prima Vista matroon Kristiina Ehin. «See puhub lõkkele tule, mille valgel näeme selgesti sedagi, et ilukirjandusel on võime meid lendava vaibana õhku tõsta, et saaksime ikka ja jälle iidvanu asju uut moodi näha ja sõnadesse panna.»

Mõistagi osaleb Kristiina Ehin ka festivali avaetendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles