Kuri käsi rüvetas hommikul Tartus Eesti ja Ukraina lippu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6.mail kella 8.30 paiku mäkerdas kellegi pahatahtlik käsi Jakobi mäel asuva EÜS Põhjala maja küljes olnud Eesti ja Ukraina lipud punase värviga kokku.
6.mail kella 8.30 paiku mäkerdas kellegi pahatahtlik käsi Jakobi mäel asuva EÜS Põhjala maja küljes olnud Eesti ja Ukraina lipud punase värviga kokku. Foto: Kristjan Teedema

Täna hommikul kella 8 paiku heiskas EÜS Põhjala oma Tartus Jakobi tänaval asuva konvendihoone lipuhoidjasse Ukraina ja Eesti riigilipu. Kõigest pool tundi hiljem oli keegi need määrinud punase värviga.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul kutsuti kella 9.20 paiku kohale ka politsei ning sündmuskohal töötasid kriminaaluurijad. Lipud kuuluvad Põhjala üliõpilasseltsile.

Põhjala teatas, et alates 3. märtsist on selts igal hommikul heisanud Tartu seltsikorterile aadressil Jakobi 23 Ukraina lipu, et näidata toetust Ukraina iseseisvusele.

Esialgu kuriteos kahtlustatavat isikut tabatud ei ole, kuid intensiivne töö selle nimel käib.  Lõuna prefektuur teavitas juhtunust ka kaitsepolitseid.

Eesti lipu, riigivapi või muu ametliku sümboli maharebimise, purustamise, rüvetamise või muul viisil teotamise, samuti riigihümni teotamise eest karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega. Samaväärne on karistus ka välisriigi lipu rüvetamise puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles