Ornitoloogid kutsuvad vaatlustornidesse linde tundma õppima

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal Haaslava vallas Aardlapalus asuv linnuvaatlustorn.
Tartumaal Haaslava vallas Aardlapalus asuv linnuvaatlustorn. Foto: Sille Annuk

Pühapäeval kutsub Eesti Ornitoloogiaühing kõiki loodushuvilisi õppima tundma kodukandi linde. Selleks tuleb vaid valida 16 vaatetorni seast oma kodukandile lähim ning minna kohale.

Üle Eesti ootavad rahvusvahelise rändlindude päeva puhul inimesi juhendajad, kellega saab koos linde vaadelda ja täiendada oma teadmisi kodumaisest linnustikust. Igas tornis peetakse ka liiginimekirja ning selgitatakse välja Eesti linnurikkaim linnuvaatlustorn, rääkis tornide linnuvaatluspäeva koordinaator Mariliis Märtson.

Juhendajaga tornide asukohad, külastusajad jm leiad Eesti Ornitoloogiaühingu veebilehelt http://www.eoy.ee/node/773. Linnutorne külastada soovivad huvilised end eelnevalt registreerima ei pea.

Linde võib vaadelda ka neis vaatetornides, kus 11. mail juhendajaid ei ole. Neistki tornidest ootab ornitoloogiaühing liiginimekirju. Neid saab edastada samal päeval hiljemalt kell 17 e-postiga aadressile mariliis.martson@gmail.com. Kirja tuleb panna vaatluse koht ja kellaaeg, kohatud liikide nimekiri, vaatlejate nimed või arv ning kontaktisiku telefon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles