Politsei tabas veoki roolist lubadeta ja joobes juhi

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kõik puhuvad» operatsioon. Illustratiivne foto.
«Kõik puhuvad» operatsioon. Illustratiivne foto. Foto: Küllike Rooväli

Täna varahommikul Põltsamaa vallas sõidukijuhtide kainust kontrollinud Jõgeva politseinikel tuli juhtimiselt kõrvaldada alkoholijoobes veokijuht.

Ajavahemikul kell 8.30-9.30 kontrollis politsei Põltsamaal sõidukijuhtide kainust, teatas lõuna prefektuur. Tunnise kontrollreidi käigus pandi puhuma ühtekokku 259 sõidukijuhti ning esialgu tundus, et tulemused saavad selle nädala esimese tööpäeva alguses olema igati positiivsed.

Kella 9 paiku peatasid aga Jõgeva politseinikud Tallinna-Tartu maantee 125. kilomeetril kontrolliks MANi täislastis veoki. Veoki roolis olnud  42-aastasel Andrusel tuvastas politsei alkoholijoobe, lisaks ilmnes kontrollimisel, et mehel puudus ka vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus. Täpsemalt oli see mehelt varasemalt samalaadsete rikkumiste eest kohtu otsusel ära võetud. Lisaks purjus veokijuhile viibis samas sõidukis kaasreisijana ka naine. 

Purjus veokijuht, kes on varasemalt mitmel korral liiklusrikkumiste tõttu politsei huviorbiiti sattunud, kõrvaldati juhtimiselt ning viidi esmalt Jõgeva arestimajja kainenema. Jõgeva kriminaaltalitus alustas juhtunu osas kriminaalmenetlust.

Põltsamaa konstaablijaoskonna piirkonnavanem Üllar Sõmera ütles, et täiskoormaga, juhtimisõiguseta ning lisaks ka raskes joobes veokijuhi näol on meie teedel tegu potentsiaalse liiklusmõrvariga.

«Võime kergendust tunda, et ohtlik juht sai liiklusest kõrvaldatud ja traagilised tagajärjed, mis sellisel puhul on vägagi tõenäolised, jäid seekord olemata,» selgitas Sõmera.

Ta lisas, et äärmiselt vastutustundetu on raskeveoki rooli purjuspäi asuda ja teiste süütute liiklejate elu kallale kippuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles