Korterid Veeberi majas on hinnatipus

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara maakler Christel Blaubrük näitab Kalevi 11 maja katusekorteri elutuba, mille kaminahi on laotud Tartu keraamikatehase viimastest kahhelkividest.
Pindi Kinnisvara maakler Christel Blaubrük näitab Kalevi 11 maja katusekorteri elutuba, mille kaminahi on laotud Tartu keraamikatehase viimastest kahhelkividest. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi Kalevi ja Lille tänava nurgal rekonstrueeritud vana palkmaja korterid kuuluvad hinnalt Tartu kinnisvaraturu tippu, on viiest korterist kolm leidnud juba uue omaniku.

Pindi kinnisvarabüroo maakleri Christel Blaubrüki sõnul on tehtud korteritega kaks tehingut ja üks on ootel, kaks korterit on müügis. Viimaste hulka kuulub ka 112 ruutmeetri suurune kolmetoaline katusekorter, mille hind on 280 000 eurot.

«Esimesed kaks tehingut tegime jaanuaris-veebruaris ja need korterid polegi avalikult müügis olnud. Olid otsepakkumised konkreetsetele klientidele,» lausus Blaubrük. Tema sõnul olid ostjateks keskmisest suurema sissetulekuga Tartu inimesed.

Allesjäänud kortereid on nüüdseks vaatamas käidud paar korda, kuid Blaubrüki sõnul polegi hinnaklass selline, kus vaatajaid oleks palju.

Kaugloetavad näidud

Müüdavas katusekorteris on poolavatud köök elutoaga, kaks magamistuba, kaminahi, WC ja duširuum, soojustagastusega sundventilatsioon, konditsioneer, panipaik keldris ning eraldi abiruum pööningukorrusel. Kõik näidud – vesi, küte ja elekter – on digitaalselt edastatavad ja korteri omanik nende saatmise pärast muretsema ei pea.   

«Ruutmeetri hinna poolest pole see kõige kallim, aga üks hetke Tartu kallemaid kindlasti,» lausus Blaubrük. Ta rõhutas, et erinevalt paljudest teistest kinnisvaraarendustest on antud juhul investeeringu suurus võrdväärne müügihinnaga.

Kuigi tegemist on taastatud hoonega, võib Blaubrüki sõnul pidada maja uusehitiseks. «Tartlased ju mäletavad, millises seisus see oli ja ega sellest hoonest midagi väga alles jäänud ei ole. Taastatud on vastavalt muinsuskaitse nõuetele ning väga kvaliteetselt,» rääkis maakler.

«Raha on sinna majja pandud kindlasti rohkem, kui keskmine arendaja tavapäraselt oma projekti paigutab, aga siin ongi tegu arendajaga, kelle esimene prioriteet on tulemus ja kvaliteet,» lausus Blaubrük ning nimetas müüdavaid eluasemeid luksuskorteriteks.

Kokku ei hoitud

Kui palju ajaloolise hoone taastamine maksma läks, jättis enda teada ka soojaettevõtjast majaomanik Janek Veeber.

«Ütleme nii, et ega ma seal ühegi asjaga tagasi ei hoidnud. Seda summat ei kannatagi arvudesse panna. Sellele ei kannata otsa vaadata,» lausus Veeber ning oli lõpptulemusega rahul.

«Ma arvan, et lõpptulemus sai hea. Näiteks küttekulud on seal praktiliselt olematud. Aga eks seda tulemust oskavad kõige paremini hinnata need, kes seal elama hakkavad,» ütles Veeber.

Umbes kuu pärast peaks kinnistul taastatud saama ka vana aidahoone, mille jätab omanik esialgu endale. Suve lõpus valmib samas kohas ka kaheksa korteriga uus elamu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles