Tartumaal tabati purjus Läti bussijuht

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto
Politseiauto Foto: Eeva Kaun

Politsei pidas Tartumaal kinni alkoholi tarvitanud bussijuhi, kelle sõidukis olnud poolesajast reisijast enam kui pooled olid lapsed.

Täna hommikul kella 10.30 ajal sai politsei tähelepanelikult inimeselt teate reisibussist, mille ujuv sõidustiil viitas joobekahtlusega juhile, vahendas Lõuna prefektuur. Väljakutsele reageerinud patrullid märkasid bussi Ülenurme vallas, kus andsid juhile peatumismärguande.

Kontrollimisel selgus, et roolis istunud 47-aastane Läti kodanikust bussijuht oli alkoholi tarvitanud. Selgus seegi, et buss oli teel Lätist Tartusse teaduskeskusesse ekskursioonile. Bussis oli ühtekokku poolsada reisijat, nendest 36 olid lapsed.

Roolis olnud kutseline bussijuht tunnistas, et alustas sõitu Tartu suunas varahommikul. Eelnevalt oli ta tarvitanud alkoholi. Bussis kaasa reisinud täiskasvanud viitasid, et kohati kippus bussijuht kihutama ja reisijad manitsesid teda. Alkoholijoovet ei osatud aga kahtlustada.

Politsei kõrvaldas bussijuhi juhtimiselt ning korraldas koha peale kaine juhi, mille järel huvireis jätkus.

Tartu patrullteenistuse välijuht Jaan Mürk ütles, et politsei on tänulik inimesele, kes kahtlase sõidustiiliga bussijuhist korrakaitsjatele viibimata teada andis. Kogu loo juures võib pidada kordaminekuks seda, et pika teekonna vältel ei põhjustanud mees mõtlematu käitumisega õnnetusi, lisas ta.

Bussijuhil fikseeris politsei alkoholi piirmäära ületamise, mille eest näeb seadus ette kuni 400-eurose rahatrahvi või juhtimisõiguse äravõtmise kuni kuueks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles