Lenduri stipendium läks lenduri pojale

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

8. august 1949 on kuupäev, mil tegi oma esimese lennu Eesti lennunduse taasrajaja ja Eesti Lennuakadeemia asutaja Otto Taur. Eesti lennunduse grand old man lahkus meie hulgast viie aasta eest, kuid temanimelisi stipendiume annavad praegu tulevastele pilootidele tema tütred ja abikaasa.


Joonas Peterson õpib Eesti Lennuakadeemias piloodiks – õpib sama ametit, mida tema isagi peab. Seda uhkem oli eile Otto Tauri lesel Ene-Liis Tauril (pildil vasakul) noormehele üle anda kultuurkapitali Otto Tauri stipendium.

«Minu teisepoole elu oli lennundus ja selle stipendiumi eesmärgiks on toetada eesti lennundust. Selle saamiseks peab olema tubli lendur ja oma ametit armastama,» ütles Ene-Liis Taur.

Lisaks stipendiumidele anti eile lennuakadeemias diplom 42 lõpetajale. Esimest korda akadeemia ajaloos astus aktuselt välja ka kaks magistrikraadi omandanut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles