Bulgaarlanna lihvib tartlaste võimlemisoskusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaarlanna Denniza Bengtssoni käe all said noored iluvõimlejad justkui uue hingamise. Paremal ootab oma treenimisjärge üks perspektiivikamaid võimlemisklubi Janika iluvõimlejaid Carmel Kallemaa.
Bulgaarlanna Denniza Bengtssoni käe all said noored iluvõimlejad justkui uue hingamise. Paremal ootab oma treenimisjärge üks perspektiivikamaid võimlemisklubi Janika iluvõimlejaid Carmel Kallemaa. Foto: Sille Annuk

«Palun nüüd ilma vigadeta! Fokuseeri rohkem! Tee endale asi lihtsaks!» kõlavad juhised A. Le Coqi spordihoone võimlemispõranda äärest.


Käsklused tulevad pikka aega USAs elanud ja töötanud ning rootsi perekonnanime kandva Bulgaaria iluvõimlemistreeneri Denniza Bengtssoni suust vaheldumisi inglise ja vene keeles. Vastavalt sellele, mis keel treenitavale iluvõimlejale parasjagu arusaadavam on.

Norra ja Rootsi koondisel nõu ja jõuga abiks olnud ning viimastel hooaegadel USA iluvõimlejate eliiti koolitav Bengtsson leidis oma töögraafikust kaks kuud, et treenida VK Janika lapsi, noori ja meistriklassi. Bulgaarlanna aitab tartlastel koostada uusi võistlusprogramme.

Värske veri toob sära

«Värske vere toomine klubisse on kasulik selleski mõttes, et ka sellised lapsed, kes vahel laisaks muutuvad, on täiesti uue sära saanud,» tunnustab võimlemisklubi juht Janika Mölder.

Viimati 2005. aastal Tartus viibinud Bengtsson leiab, et Tartu iluvõimlemisõpetus on teinud vahepeal läbi suure arengu. Professionaalina möönab ta, et kindlasti on veel palju, mida lihvida. «Tehke tööd ja tulevad väga head tulemused,» sõnab ta.

Eesti iluvõimlemise taset hindab bulgaarlanna heaks. «Eesti on alati kuulunud esikahekümnesse ja see on iluvõimlemises juba peaaegu sama väärt kui olümpiamedal,» ütleb ta.

Koha eest 20 parima seas konkureerivad kõik maailma riigid, välja arvatud praegune absoluutne tipp Venemaa. «Ma usun, et teil on ka Londoni olümpiat silmas pidades suur šanss kahekümne hulgas olla. Janikal on vähemalt üks võimleja, kes on suuteline jõudma ka 12 hulka. Tuleb ainult kõvasti tööd teha,» arvab Bengtsson.

Bulgaaria tõuseb taas

Bengtsson leiab, et aastaid maailma tippu kuulunud Bulgaaria iluvõimlemises pole praegu parimad ajad. «Läheb veel aega, kuni võimlemine minu kodumaal suudab ümber orienteeruda ja taas tulemusi näidata,» sõnab ta.

«Eks me püüame kõvasti,» ütleb Bengtsson oma praeguse töökohariigi USA kohta. «Iluvõimlemine ei ole seal nii populaarne kui Eestis, aga lapsi, kes alaga tegeleda tahavad, jätkub. Ka USA võimlejate eesmärk on esikahekümnesse jõuda. Veel on see keeruline.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles