Pildid: võim läks Tartus tudengite kätte. Alaku volbriöö!

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnapea Urmas Klaas hakkas kella 5 paiku õhtul just tööpäeva lõpetama kui pikas uhkes rivis lehvivate lippude all jõudis raekoja ette üliõpilasorganisatsioonide rongkäik. Tudengid ei hoidnud end tagasi. Ei midagi vähemat kui võimu tulid nad linnas enda kätte küsima. Ja nagu tavaks, ei saanud linnapea sellest keelduda.

Sõpruse märgiks lõi meer koos tudengitega kokku õllekruusi ning kummutas selle tilgatumaks. Seejärel kinnitas korp! Vironia raekoja seinale oma lipu.

Edasi suundus rongkäik juba Tartu Ülikooli peahoone ette, kus rektor tervitas tudengeid ning tudengid omakorda laulsid elagu nii akadeemiale kui professoreile.

Rongkäik lõppes traditsiooniliselt Karl Ernst von Baeri ausamba juures, kus Eesti Üliõpilaste Seltsi liikmed on võtnud endale kohustuse pesta omaaegse kuulsa teadlase pronksist pealagi vahuveiniga puhtaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles