Aune Past lahkub Tartu Ülikooli õppejõu kohalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aune Past.
Aune Past. Foto: Ove Maidla

Tartu Ülikooli pikaaegne suhtekorralduse õppejõud Aune Past lahkub sügisel ülikoolist ning kavatseb pühenduda praktilisele suhtekorraldusele.

«Tööleping Tartu Ülikooliga sellises vormis lõpeb 1. oktoobril. Head vastastikused suhted jäävad,» kinnitas Past BNSile.

Pasti sõnul on ta olnud ülikoolis suhtekorralduse õpetamise juures algusest peale. «Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituut on teinud ära väga suure töö suhtekorralduse ja kommunikatsioonijuhtimise professiooni kujundamisel. Mu meelest on õppekava nii hea, et on valmis,» leidis Past.

Tema sõnul eeldab ülikoolis töötamine teatud rutiini ning vahel on kahju liigsele rutiinile kulutatud ajast. «Tunnen, et on aeg praktiliseks suhtekorralduseks. Hea suhtekorralduse õppejõud peab olema suure praktilise pagasiga. Ma ei läheks hambaarstile, kelle õpetaja on katkiseid hambaid vaid raamatus näinud,» rääkis Past.

Ülikooli kõrvalt praktilisi suhtekorralduse kogemusi tema sõnul ei kogu, aga ettevõtluskeskkond muutub nii kiiresti, et vahepeal peab oma kogemusi täiendama. Lisaks on Pastil enda sõnul kavas lõpetada Oprahit käsitleva meediateoreetilise antoloogia toimetamine ja töö Oxfordi ülikoolile.

Tema sõnul on erinevatest kõrgkoolidest tehtud ka ettepanekuid tulla mujale õpetama. «Aga sellised töölepingud ei kuulu hetkel minu plaanidesse,» ütles Past.

Helsingi ja Tartu Ülikooli doktorant Aune Past töötab Tartu ülikoolis lektorina alates 1996. aastast, ta on kirjutanud mitmeid suhtekorraldusalaseid raamatuid ning on Eesti suhtekorraldajate liidu asutajaliige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles