Postkontor kolis Hansakeskusse

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonikafirma Hansab insener Ago Poolakese tegi eile kesklinna postkontori teenindussaalis viimaseid ühendusi teeninduskassade ja järjekorraautomaadi vahel.
Elektroonikafirma Hansab insener Ago Poolakese tegi eile kesklinna postkontori teenindussaalis viimaseid ühendusi teeninduskassade ja järjekorraautomaadi vahel. Foto: Margus Ansu

Eesti Post avab homme Hansakeskuses uue kesklinna postkontori, lootes senisest peaaegu poole väiksemast teeninduskassade hulgast hoolimata vältida tüütavalt pikkade järjekordade teket.


Kaubahalli kõrval postimajas oli kesklinna postkontoril üheksa teeninduskassat. Hansakeskuses endistes Swedbanki ruumides on viis kassat.

«Meie tüdrukud on kiired ja professionaalsed,» ei näinud Eesti Posti Tartu piirkondliku postkontori juhataja Tiia Marosov ohtu, et teeninduse kvaliteet võiks kannatada. «Ka postimajas ei töötanud viimasel ajal korraga kõik kassad, enamasti teenindas korraga viis kassat.»

Marosovi kinnitusel lühenesid järjekorrad oluliselt pärast 2009. aasta veebruari, mil postkontorites  lõppes pensionide väljamaksmine sularahas. Tööd jäi järsku vähemaks ka läinud aasta sügisel ja tänavu talvel, mil Eesti tolmu pühkisid jalgelt kataloogikaubamajad Hobby Hall ning Quelle.

Jupphaaval langeb ka niigi marginaalseks muutunud lihtkirjade hulk, kuid endiselt on väga populaarne kuni kahekiloste maksikirjade saatmine.

«Pakkide sisse me ei näe, aga on aru saada, et väga palju saadetakse riideid,» rääkis Marosov. «Ilmselt on päris hulgaliselt emasid, kes loovutavad väikseks jäänud titeriideid.»

Eesti Post müüs Tartu postimaja pärast mitmeid nurjunud enampakkumisi ja läbirääkimisi läinud aasta detsembris 28 miljoni krooni eest firmale Bandwick Investments, põhjendades seda hoone tarbetult suure pinnaga.

Hansakeskuse kontoris võib mõõtmatagi nentida, et uus teenindussaal pole ainult mitu korda madalam, vaid ka kordi väiksema põrandapinnaga.

Tiia Marosov tõdes, et vastses kontoris on postimajast märksa vähem istekohti ning ka kundedele mõeldud kirjutuslaua äärde ei mahu nii palju rahvast kui vanas kontoris.

«Kuid postimajas veetsid paljud külastajad ka niisama aega,» ei näinud ta kokkutõmbumistes probleemi. «Avarusele vaatamata oli postimaja teenindussaal suvel palavavõitu, sest päike küttis kõvasti läbi suurte akende.»

Eesti Postil on Tartumaal 30 kontorit, neist täna veel seitse Tartu linnas. 26. juunist läheb aga kinni Küüni ja Vanemuise tänava nurgal asuv leheäri, kuna Bandwick Investments ei soovinud rendilepingut pikendada.

«Rohkem muudatusi sel aastal ette näha pole,» kinnitas Marosov.

Uued postkontorid

• Uus Anne postkontor asub Eedeni kaubandus- ja vabaajakeskuses Kalda tee 1c, uus kesklinna kontor asub Hansakeskuses Riia 4.

• Anne postkontor on avatud E–P 10–21, kesklinna kontor E–R 8–19 ja L 9–16.
Allikas: Eesti Post

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles