Villem kutsub tartlasi täna öösel laulma

, Maskott
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villem kandis hoolt, et öölaulupeoliste istumisalus korras oleks.
Villem kandis hoolt, et öölaulupeoliste istumisalus korras oleks. Foto: Margus Ansu

«Ja siis ma olen nagu sangar seiklusfilmis, ohu ees ei sule iial silmi. Ei ma satu hätta ja ükski neiu …»

Hea küll, hea küll, mis ma siin ikka nii vara klähvin! Ega see tänavakoristushari pole suurem asi mikrofon kah. Pühin parem need pingid puhtaks. Et õhtul ükski suur ega väike siia laulma tulles end nii kohutavalt ära ei määriks.

Huvitav, kas Muki ja Piia see aasta ikka ka tulevad?

Aga seda ma luban, et kõigile pehme keelega lauljatele teen ma sel aastal küll säru! Kuidagi peab eestlaste joomist ju ometigi piirama. Ei hakka need uuringu tulemused iseenesest kunagi paranema.

Mmm-uurhh!

Milline lõhn! Kevad!

Tänasest pühapäevani saabki siis lõpuks vaimu välja puhata. Ega see kerge saa olema. Ikkagi üle saja kolmekümne ürituse, kus meelt lahutada ja kere jahutada. Lisaks terve suur kuuditäis igasugust kraami vaimule ja kehale.

See laupäevane perepäev seal Vabaduse puiesteel saab vististi ka ikka üks igavene vunts värk olema. Mõelda vaid, laste rattatuur, tänavajalgpall, sumomaadlus, siis veel meestekandmine, kastironimine ja kõige lõpuks lumesõda. Lumesõda! Urrh! Sellist perepäeva pole varem olnudki ju!?

Ma tahaks kohe näha, kuidas need noored kruvikeerajatega seal perepäeval seda vana tehnikat lammutama hakkavad. Eks ma ju ise ka ole aeg-ajalt kõrvatagust kratsinud ja mõelnud, et huvitav küll, mis kõik nende vanade makkide ja printerite sees olla võib. Mine tea, ehk saan laupäeval ise ka käpa külge panna.  

Jaa, elamusi tuleb nendel kevadpäevadel küll palju!

Ahjaa, siis sellel perepäeval esineb ju see punt ka … Noh … Mis ta nüüd oligi? See, kes kogu aeg lihtsalt läheb ja tuleb ja läheb ja tuleb ja siis veel imestab, et kõik on ikka veel siin … Jah, just! Põhja-Tallinn see ongi! Greip ja Klapp tulevad ka.

Auh!

Ja õhtul kella kümnest läheb kohe sealsamas Vabaduse puiesteel lahti ju see öötantsupidu.

«Helmi, mulle õpeta, kuidas saaks kord minust tantsija ta-ta-ta-ta-ta-taa-ta-taa … et ma võiksin tantsida!»

No mis sa teed, see laul paneb mul saba alati vihtuma!

Tegelikult Helmi mind sinna muidugi õpetama ei tule. See on kindel. Aga Tartu rahvatantsijad küll. Nad lubasid, et õpetavad seal igale taksile ka polka ja liugleva valsi selgeks, temperamentsest fandangost ja ehteestlaslikust kaerajaanist rääkimata.

Oh, nüüd on küll juba täitsa peotuju sees. Näe! Pingid hakkavad ka puhtaks saama.

Oleks, et siis õhtul tuleksid ikka kõik laulma: «… kui tarvis, tähti taevast alla tooma sõidan, igas paigas aina kuulsust võidan. Kasvõi tiigrit paitan ja seegi siin ei aita, kõigist julgem ma, kõigist julgem olen ma!»
------------------------------------------------------------

Villemi soovitused linnarahvale

• Esmaspäeval otsi üles vana tekkel ja mine kella poole üheksaks Raekoja platsile, et siis rongkäigus laulukaare alla laulma marssida. Koos on mõnusam minna!

• Teisipäeval kell kuus mine vaata, kuidas tudengid Kaarsilla juures tuhatnelja trossiga üle jõe vihisevad. Aga ära sinna kauaks passima jää. Kell kaheksa võtavad noored poeedid toomkiriku torni vaateplatvormil juba oma luuletused sahtlist välja. Sa ei taha sellest ilma jääda!

• Kolmapäev on väike reede. Ära joo ega laaberda! Vaata päikest ja sõida bussiga. Juba veerand tundi enne keskpäeva saab tähetorni aias spetsiaalse teleskoobiga Päikest vaadelda. Kell kaks kõlab kaubamaja pargist bussiorienteerumise stardipauk.

• Kolmapäeva õhtul pange aknad kinni. Poole üheteistkümnest lendavad Emajõe ääres nõiad, Dagö laulab. Algab volber!

• Kellel neljapäeva hommikul pea ei valuta, läheb poole seitsmeks Raadi kalmistu peavärava juurde linnulaulu kuulama. Kes hiljem ärkab, jõuab kella seitsmeks Atlantise ette sildade jooksule või vähemalt siis poole üheksaks Pirogovi platsile ööorienteerumisele.

• Reedel puhka nädalavahetuseks. Kui sa puhata ei oska, võid õhtul kell kuus Tartu ülikooli spordiklubi parklasse minuga kevadaeroobikale tulla. Pärast seda, kell kaheksa võime Tudengilaulule ka minna.

• Laupäeva veeda perega Vabaduse puiesteel perepäeval. Kella kümnest südaööni tantsi öötantsupeol varbad villi.

• Pühapäeval pane kiiver pähe ja lenda isetehtud lennumasinaga kella üheks Emajõe äärde. Vaesemad, kellel lennukit ei ole, võivad kella neljaks paadiga kohale tulla. Peaasi, et kostüüm oleks äge!

• Kes elu ja noorust vihkab, sõidab selleks nädalaks linnast ära.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles