Sisekontroll kahtlustab Tartu politseinikku kurjategijaga kokkumängus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu politseimaja.
Tartu politseimaja. Foto: Margus Ansu.

Kolmapäeval pidasid politsei- ja piirivalveameti (PPA) sisekontrolli ametnikud kinni Lõuna prefektuuri uurija, keda kahtlustatakse kriminaalmenetlusi puudutava info korduvas edastamises kurjategijale.


Lõuna prefektuuri teatel kahtlustab sisekontroll prefektuuri kriminaaltalituse vaneminspektorit Viivika Kuuske (50) kriminaalasja kohtueelse menetluse ja jälitusmenetluse andmete ebaseaduslikus avaldamises, kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises ning valeütluste andmises.

Täna võttis Tartu maakohus naise prokuröri taotlusel vahi alla.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kretel Tamme kinnitusel peeti uurija kinni kolmapäeva ennelõunal ning PPA sisekontroll viis õhtuni läbi erinevaid menetlustoiminguid. «Kahtlustatava poolt avaldatud informatsiooni ulatus ja muud kuriteo asjaolud on jätkuvalt täpsustamisel, mistõttu hetkel veel detailsemalt kahtlustuse sisust rääkida ei saa. Seni kriminaalasjas kogutud materjalide alusel võib aga öelda, et kahtlustatava seaduserikkumised ei tulenenud mitte hooletusest või teadmatusest, vaid tegemist on olnud teadliku eesmärgipärase tegevusega,» selgitas Tamm pressiesindaja vahendusel.

Lõuna prefekti Tarmo Kohvi sõnul on tegemist äärmiselt tõsise juhtumiga. «Täna kahtlustame me üht politseiuurijat selles, et ta kasutas kuritegevuse vastaseks võitluseks ette nähtud vahendeid mitte kurjategijate vastu, vaid nende kasuks,» märkis Kohv.

Prefekti sõnul ei avalda kuritegelik maailm õiguskaitseorganites töötavatele inimestele survet info saamiseks või uurimiste mõjutamiseks mitte ainult filmides vaid ka päriselus. «Politseiametnikud, kes on andnud politseivande, peavad sellele survele vastu seisma. Nende koht, kes seadust rikuvad, ei ole aga politseiridades ning nad võetakse vastutusele nagu kõik teisedki kurjategijad.»

Kohtueelse menetluse andmete ebaseadusliku avaldamise eest näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse, valeütluste andmise eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse ning ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumise eest rahalise karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles