Olari Tammel: peatus.ee arvestab soove ja kriitikat

, maanteeameti ühistranspordi osakonna projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Reisiplaneerija ning Eesti ühistranspordiliinide koondaja peatus.ee alusel on võimalik alates möödunud aasta lõpust tutvuda ja planeerida reisi pea kõikide Eestis toimivate ühistranspordiliinide alusel.

Peatus.ee väljatöötamisel arvestati kogu Eesti ühistranspordi eripäraga ning tutvuti sõiduplaane ja reisiplaneerija teenust pakkuvate lehekülgedega.

See on tõsi, et süsteem ei ole välja töötatud Tartu linna jaoks, vaid kõikide liinide leidmiseks ning omavahel kombineerimiseks. Reisiplaneerija üheksakuise tegutsemise ajal on infosüsteemi mitu korda muudetud ja parandatud, niisamuti ei ole praegu tegemist lõpliku versiooniga ning kriitika ja nõuanded on oodatud.

Paljud muutused ja arendused ongi viidud ellu ka tänu neile, kes on kodulehe kaudu teavitanud süsteemi arendajaid, ning maanteeamet on tagasiside eest väga tänulik – selle põhjal saame teha järeldusi ja siis süsteemi täiustada.

Esmaspäevase Tartu Postimehe artikli «Peatus.ee ajas tartlastest bussisõitjad tagajalgadele» kommenteerijates tekitas kõige rohkem probleeme peatuse sõiduplaani puudumine. Teema on juba arendajaga arutusele võetud ja loodame välja töötada võimalikult mõistliku lahenduse.

Praegu kuvab linnaliinide alamleht peatuse nime sisestamisel kõik seal peatuvad bussid. Kui valida alamleht «buss», näidatakse ainult linnaliine. Sõiduplaane saab kuni arenduseni välja trükkida ainult ühekaupa.

Kõik uued asjad võivad olla algul keerulised ja need nõuavad harjumist, niisamuti peatus.ee. Soovitan kasutajatel kogu peatus.ee võimalusi uurida, mitte ainult Tartu linnaliinide nimekirja juurde jääda, sest lisaks tavalisele sõiduplaanide vaatamisele on välja töötatud palju uusi ja kasulikke funktsioone.

Reisiplaneerija kaudu saab otsida ühendusi peatusest peatusesse, kas siis sisestades peatuse nime või märkides need kaardil. Kaardil saab veel märkida suvalist algus- ja lõpp-punkti. Detailse otsinguga saab otsida ühistranspordiühendusi ka lähte- ja sihtkoha aadressi sisestades.

Kuna ühistranspordi sõiduplaanid muutuvad pidevalt, siis on peatus.ee kaudu võimalik kasutajatel tellida neid huvitavate liinide kohta teavitusi, mis tähendab, et kui andmebaasis sõiduplaani muudetakse, saab teavituse tellija oma isiklikku e-posti kirja, kus juhitakse tähelepanu sõiduplaani muudatusele ning samuti viidatakse aadressile, kust saab uut sõidugraafikut vaadata.

Reisiplaneerijat on võimalik kasutada enim levinud vabavaraliste veebilehitsejatega ning Internet Explorer 7.0 ja uuemate versioonidega.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles