Sarivägistaja Aleksandr Dak tahab enda õigeksmõistmist

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maakohus mõistis Aleksandr Daki mullu mais neljandat korda süüdi vägistamistes. Maakohtu hinnangul leidis tõendamist, et Dak vägistas sel korral 17- ja 19-aastase neiu.
Tartu maakohus mõistis Aleksandr Daki mullu mais neljandat korda süüdi vägistamistes. Maakohtu hinnangul leidis tõendamist, et Dak vägistas sel korral 17- ja 19-aastase neiu. Foto: Kristjan Teedema

Mullu kevadel kahe noore naise vägistamises süüdi mõistetud Aleksandr Dak soovib Tartu ringkonnakohtus enda õigeksmõistmist, kohus langetab otsuse aprilli lõpus.

Aleksand Dakir kaitsja vandeadvokaat Roman Levin esitas ringkonnakohtule apellatsiooni, milles taotleb oma kaitsealuse täielikku õigeksmõistmist, kuna tema hinnangul ei ole süüdistus tõendatud. Daki enda sõnul annavad kannatanud tema suhtes teadvalt valeütlusi, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Postimehele.

Täna toimus ringkonnakohtus kinnine kohtuistung apellatsiooni arutamiseks ning kohtuotsus tehakse teatavaks 29. aprillil.

Tartu maakohus tunnistas mullu mais Aleksandr Daki (61) süüdi kahe noore naise vägistamises ning mõistis talle 10 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Kuna kriminaalasi lahenes lühimenetluses, vähendati kriminaalmenetluse seadustikust tulenevalt karistust ühe kolmandiku võrra ja lõplikuks karistuseks jäi seitsmeaastane vangistus.

Süüdistuse järgi meelitas Dak eelmise aasta kevadel ja suvel noori naisi ettekäändega pakkuda neile tasuvat tööd Tartus asuva maja üürikorterisse, kus ta tüdrukud vägistas. Kannatanud olid teo toimepanemise ajal 17- ja 19-aastased.

Alates 12. novembrist 2012 kuni kohtuotsuseni oli Dak Tartu vangla eeluurimisosakonnas vahi all.

Kohtuistung oli eraelu ja alaealise kaitseks kinnine. Asi lahenes lühimenetlusena, mis on kannatanuid säästev, kuna nad ei pea ilmuma kohtusse ütlusi andma. Muude tõendite kõrval kasutatakse kannatanute eeluurimise ajal juba antud ütlusi.

Daki on eelnevalt vägistamiste eest kriminaalkorras karistatud kolmel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles