Tänavakunstifestivali juhatab sisse uus seinapilt

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuradisilla juures riigikohtu hoone vastas on Edward von Lõnguse värskeim teos «Kannahabe ja nõiakütt».
Kuradisilla juures riigikohtu hoone vastas on Edward von Lõnguse värskeim teos «Kannahabe ja nõiakütt». Foto: Kristjan Teedema

Edgar Valteri loomingust tuntud Sammalhabemel on politseimundris mees väänanud käed selja taha ja pannud käed raudu. Edward von Lõnguse värskeim teos on tekkinud Toomele rahvusvahelise tänavakunstifestivali eelõhtul.

Värviline stencyl-tehnikas pilt paikneb Kuradisilla juures riigikohtu hoone vastas endise sünnitusmaja, Tartu Ülikooli praeguse ühiskonnateaduste instituudi hoovimaja tänavapoolsel seinal. Mundrimehe rinnas on nimesilt Nõia Kütt. Looduslähedasel vanamehel kasvab habemes kanep.

Edward von Lõnguse seinapilt ei jää nädala jooksul ainsaks uueks tänavateoseks. 23. aprillil algab rahvusvaheline tänavakunstifestival Stencibility, mis toob Tartusse ja ka Võrru uusi seinamalinguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles