Peipsiäärne kultuur saab ministeeriumilt 333 000 krooni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil vanausuliste rist Kolkja muuseumis.
Pildil vanausuliste rist Kolkja muuseumis. Foto: Sille Annuk

Kultuuriministeeriumi asekantsleri Anne-Ly Reimaa sõnul taotles Peipsiäärse piirkonna kultuurielu programmist toetust kokku 18 projekti, mis ulatusid oma teemadelt rahvakultuurifestivalist filmitegemiseni. Ministeerium otsustas rahastada 14 ettevõtmist.


«Toetust saanud projektidest väärib esiletõstmist Gennadi ja Jelena Meleško uus film «Peipsi lood», mille tegemine on juba alanud ja mida kultuurministeerium toetab Peipsiveere programmist 37 500 krooniga,» rääkis asekantsler pressiesindaja vahendusel.

Linateos on jätkuks mullu valminud ja publiku sooja vastuvõtu pälvinud samade autorite dokumentaalfilmile «Allikad». Programmist sai toetust ka vanausuliste pärimuskultuurifestival «Peipus», millele pole samaväärset kusagil maailmas.

Veel said raha kolm fotoprojekti: Eesti Kunstiakadeemia Arne Maasiku ja Jaanus Plaadi fotonäitus «Vanausuliste palvemajad Eestis», Cumulus Projekt OÜ Arvo Iho fotonäitus «Peipsiäärne vanausuliste kultuur» ning kultuuriselts «Pritšudije» fotokonkurss «Peipsimaa elu».

MTÜ Halliku Haridusselts korraldab õppelaagri «Kodavere murdepäevad» ning Mustvee vanausuliste koduloomuuseum saab läbi viia ikoonimaali koolituse.

Peipsiveere kultuuriprogrammiga soovib ministeerium hoida Peipsi järve äärsete rannakülade, eelkõige vene vanausuliste kultuuriruumi elujõulisust. Samuti soovitakse säilitada kohalikku vaimset ja materiaalset kultuuripärandit ning siduda noori esivanemate keele ja kultuuripärandiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles