Üliõpilasmängudel astub võistlustulle hulk meie sporditippe

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis.
Juhan Mettis. Foto: Sille Annuk.

Vähem kui kuu aja pärast, 16.-18. maini peetavad SELL üliõpilasmängud Tartus, astuvad ühes harrastajatega parimate kohtade eest võitlusse ka sporditipud.

Mängude spordijuht Heiki Sorge kinnitas pressiesindaja vahendusel, et oodata on põnevaid võistlusi, sest mängudele on tulemas suur hulk sportlasi ja harrastajaid maailma erinevatest paikadest.

Võrkpallis asuvad Tartu Ülikooli eest võitlusse Tartu BigBank pallurid Rait Rikberg, Andres Toobal, Taavi Nõmmistu ja Kevin Soo, kellele pakuvad teiste kõrval konkurentsi ka kaks Hiina võrkpallimeeskonda. Omaette klassi näitavad hiinlased kindlasti lauatennises, kellele pakub konkurentsi ka Toomas Libene, Eesti lauatennise koondise liige, rääkis Sorge.

Tema sõnul saab olema põnev jälgida ka judo käiku, kus olenevalt alagruppide loosimise tulemustest võivad kokku sattuda kaks tugevat judokat: eestlane Juhan Mettis ja leedulane Augusitnas Seniauskas.

Nii Mettis kui Seniauskas võistlevad kaalukategoorias +100 kg. Samuti on mõlemal ette näidata häid tulemusi Euroopa võistlustelt, Mettisel näiteks hõbemedal nii U23 kui U20 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustelt. Sellel nädalavahetusel võistleb Mettis Prantsusmaal täiskasvanute EM-il.

Põnevust on oodata ka ujumisbasseinist, kus eestlastest tulevad tulemust tegema mitmeid tiitleid võitnud ujujad. Tartu Ülikoolist konkureerivad omavahel mitmekordne Eesti meister Pavel Narõškin ning samuti Eesti meistritiitliga pärjatud Marko Tiidla. Naistest pakub võistlejatele tugevat konkurentsi Tartu Ülikooli tudeng ja Eesti meister Liisa Lodi.

Maadluse poole pealt tasub esile tõsta Eesti Maaülikooli tudengit Kaarel Maateni, kel ette näidata meeste vabamaadluse (kuni 125 kg) Eesti meistritiitel. Naiste maadluses pakub nii kodu- kui välismaistele osalejatele konkurentsi naiste maadluse (kuni 63 kg) Eesti meister Liis Järvamägi.

Sulgpallis võtavad mõõtu parimad eestlased, kelle seas koondislased Rainer Kaljumäe ja Raul Käsner, kes püüavad vastu saada võistluste favoriit Kestutis Nacvickasele (Leedu). Nacvickas asub maailma sulgpallurite edetabelis väga kõrgel 38. kohal.

SELLi mängudele on tulemas vähemalt 1500 tudengit 13 riigist. Võisteldakse 13 erineval spordialal: kergejõustik, sulgpall, lauatennis, jõutõstmine, male, judo, ujumine, orienteerumine, maadlus, mini-jalgpall, korvpall, võrkpall, saalihoki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles