Prahipõletus toob trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnas lõkketegemise keelu vastu patustajaid leidub igal kevadel. Pildil lõke Tartu linnas.
Linnas lõkketegemise keelu vastu patustajaid leidub igal kevadel. Pildil lõke Tartu linnas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavalitsus tuletab meelde, et linnas on prügi ja aiajäätmete põletamine keelatud.

Tartu linna jäätmehoolduseeskirjade järgi on keelatud jäätmete, sealhulgas aiajäätmete põletamine kodumajapidamises ning eeskirjade eiramisele võib järgneda rahatrahv.

«Tartu aedlinnades on kombeks kevadiste koristustööde ajal ette võtta ka kevadine prahipõletamine, mis aga on linnas keelatud,» ütles Tartu linnavalitsuse keskkonnateenistuse juhataja Ülle Mauer. «Kutsume tartlasi üles arvestama rohkem oma kaaslinlaste ja  keskkonnaga ning loobuma prahipõletamisest. Jäätmete põletamisel lahtises lõkkes eraldub hulk kahjulikke aineid, sest temperatuur ei tõuse piisavalt kõrgele, et ohtlikud ained ära põleksid.»

Tartus saab aiajäätmed 27. aprillini kestva heakorrakampaania ajal tasuta anda keskkonnajaamadesse. Muul ajal võtavad Turu  49 ja Jaama 72c keskkonnajaamad aiajäätmeid vastu tasu eest. Turu 49 keskkonnajaamas tuleb tonni aiajäätmete üleandmise eest maksta 1,92 eurot ja Jaama tänava keskkonnajaamas 2,42 eurot. 100-liitrise lehekoti saab ära anda ligi kaheksa sendi eest. Keskkonnajaamad on avatud teisipäevast reedeni kell 12–18 ja 

nädalavahetusel kell 10–16.

Suuremad kogused aiajäätmeid (üle ühe järelhaagise koorma) tuleks viia Aardlapalusse kompostimisele. Aiajäätmete veoks võib tellida ka veo jäätmefirmadelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles