Püssirohukeldri pärast läks rentnike vahel rebimiseks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu üks tuntumaid restorane - Püssirohukelder.
Tartu üks tuntumaid restorane - Püssirohukelder. Foto: Sille Annuk

Järgnevaks kümneks aastaks võib Tartu tuntud toitlustus- ja meelelahutusasutus Püssirohukelder minna kohaliku ettevõtte AS Astri Grill juhtimise alla, kuna viimane pakkus linnavalitsuse korraldatud konkursil kõrgeimat hinda.


Oma pakkumise tegi neli ettevõtet, teatas linnavalitsuse pressiesindaja. Tingimustele vastavaks tunnistati neist kolm: AS Pere Restoranid, FKS Investeeringute OÜ ja AS Astri Grill pakkumised.

Enampakkumisest osavõtjal pidi olema vähemalt kaheaastane toitlustusteenuse osutamise kogemus ja tema netokäive pidi viimasel kolmel aastal olema vähemalt viis miljonit krooni iga aasta kohta.

Kõrgeima pakkumise tegi Astri Grill - 175,24 krooni ruutmeetrilt kuus. FKS Investeeringud pakkumine oli 152 krooni ruutmeetrilt kuus. Üüri alghind enampakkumisel oli 80 krooni ruutmeetrilt kuus ning sama palju pakkus ka praegune rentnik As Pere Restoranid.

Püssirohukeldri ruumid antakse uue üürilise käsitusse alates 1. oktoobrist. Senisel rentnikul on õigus jätkata ruumide üürimist vaid juhul, kui ta nõustub edaspidi maksma võitja pakutud rendisummat.

Praeguse rentniku AS Pere Restoranid omaniku Rein Kilgi sõnul peab ta tõsiselt järele mõtlema, kas võitja pakutud hinnaga tasub Püssirohukeldri üürimist jätkata. Seda on aega otsustada terve kuu.

Kilk rääkis, et praegu kuid ka lähemas tulevikus ei ole Astri Grilli pakutud hinnaga mõistlik seda kohta pidada. «Kümne aasta perspektiivis tuleb summad aga mudelisse panna ja läbi kaaluda.» Praegusel raskel ajal nõuab mees igalt oma ettevõttelt vähemalt nulli jäämist, kahjumiga tegutsemist ta endale enam ei luba.

Püssirohukelder moodustab Kilgi kinnitusel tema ettevõtluse majanduslikust poolest üsna väikese osa. «Küll on ta hea dekoratiivne element,» tunnistas ettevõtja.

AS Astri Grill juhatuse liige Liia Rõigas lausus, et ta ei soovi esialgu Püssirohukeldri rendilevõttu kuidagi kommenteerida. «OÜ Püssirohukeldril ja Rein Kilgil on võimalus meie pakutud hinnaga rentimist jätkata. Seni, kuni nende ametlik vastus selle kohta puudub, oleks kommentaare anda ennatlik.»

Samas kinnitas Rõigas, et Astri Grillil on Püssirohukeldri opereerimise soov täiesti olemas, seetõttu osaleti ka konkursil.

Tartu linnapea Urmas Kruuse sõnul ei ole Püssirohukeldri näol tegemist pelgalt toitlustus- ja meelelahutusasutusega, vaid sellel kohal on Tartu linna jaoks sümboolne tähendus. «Olenemata sellest, kes jätkab rentnikuna, loodan, et Püssirohukelder on ka edaspidi kõrge kvaliteediga ning rahva hulgas hinnatud ja armastatud,» väljendas ta lootust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles