Ülekäigurajal autolt löögi saanud jalakäija suri

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäigurada.
Ülekäigurada. Foto: Eeva Kaun

Täna päeval juhtus Tartus raske liiklusõnnetus, milles hukkus ülekäigurada ületanud ja sõidukilt löögi saanud eakas naine.

Õnnetus juhtus kella 13 paiku Fortuuna tänaval reguleerimata ülekäigurajal, teatab lõuna prefektuur. Sõiduauto Fiat Bravo, mida juhtis kaine ja juhtimisõigust omav 65-aastane Harri, sõitis otsa ülekäigurada ületanud 79-aastasele Mariale.

Esialgsetel andmetel tegi Fiati juht vasakpööret suunaga Narva maanteelt Fortuuna tänavale ning lähenedes ülekäigurajale püüdis peateel liikunud autojuht veenduda, et talle kõrvalteelt tulijad teed annavad. Hõivatuna teiste sõidukite jälgimisega, ei märganud autojuht Võidu silla poolt ülekäigurada ületavat naist. Sõidukilt löögi saanud naine viidi raskete vigastustega haiglasse, kus ta suri.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et antud avariipaiga näol on tegu keeruka ristmikuga, mille ületamine nii autojuhtide kui ka kergliiklejate maksimaalset tähelepanu nõuab. Seda kinnitab ka asjaolu, et politsei andmetel on sel ristmikul varasemalt mitmeid kergemaid liiklusõnnetusi juhtunud.

Politsei paneb autojuhtidele südamele, et nad ülekäiguradadele lähenedes sõidukiirust alandaks ja veenduks, et keegi teed ületamas ei ole. Samamoodi tuleb anda ohutuse tagamiseks endast kõik olenev sõiduteed ületavatel jalakäijatel veendudes, et autojuhid on neid märganud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles