Janika Mölder jälgib jalgpalli igal võimalusel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janika Mölder
Janika Mölder Foto: Sille Annuk

VK Janika juhi Janika Mölderi sõnul saab jalgpalli ja iluvõimlemist võrrelda eriti meeskonnatöö ja pallivaldamise seisukohast. 


Kas jalgpallipalavik on haaranud ka võimlemisklubi juhti?

Otse loomulikult. Kuidas siis ilma saab. Mina olen eluaeg jälginud sporti, mis on ilus ja kõrgel tasemel. Jalgpall on lihtne ja põnev mäng. Alati, kui mul on mahti, siis ma seda vaatan.

Mida võiks jalgpallis iluvõimleja pilguga vaadata?

Mulle meel­­divad vahereklaamid, kus nad jalgadega palle keerutavad. Loomulikult mängus ka.

Ma ütlesin tüdrukutele, et vaadake, kuidas pall peab töötama. See tähendab ikkagi oma ala täielikku valdamist. Sama on ka võimlemises. Kui sa spordid kõrgel tasemel, siis valdad oma vahendit nii, et pealtvaataja ei saa arugi, et käsil on keeruline tegevus.

Iluvõimlemine on ju nii individuaalne kui ka rühmatöö. Ja just seda meeskonnatööd on jalgpallis huvitav jälgida – kuidas mõni võistkond saab oma meeskonna väga hästi käima ja mõni ei saa.

Siin saab võimlemisega paralleele tõmmata – mõni naiskond saab ennast väga heale koostööle, mõni ei saa.

Kas teil on oma lemmikmeeskond MMil?

Millegipärast on mulle Brasiilia meeldinud läbi aegade. Ma ei oska öelda, miks. Hoian neile pöialt. Ja pühapäevaõhtune Saksamaa mäng oli fantastiline! Et üks meeskond suudab ennast niimoodi kokku võtta ja sellise pauguga panna kohe esimese lahingu.  

Kas senistes mängudes oli ka mõni üllatus?

Kõiki mänge pole jõudnud jälgida, ikka tööl tuleb ka olla. Aga mulle meeldis see, et MMi esimese värava lõi Lõuna-Aafrika Vabariik. See oli korraldajatele meeldiv moment, et omad lõid värava.

Iluvõimlejatega olete kõiksugu tippvõistlustel käinud. Kas on õnnestunud ka vutti suurelt areenilt vaadata?

Kahjuks ei ole. Tegelikult võiks olla põnev ükskord seda oma silmaga näha.

Kas tüdrukud trennis ka jalgpallist räägivad?

Ei ole kuulnud. Trennis me ei luba lobiseda ka. Aga suuremad on kindlasti huvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles